Společnost Trend Micro oznamuje inovace v zabezpečení platformy VMware, díky kterým jsou virtualizovaná prostředí bezpečnější než fyzická

17. 4. 2008

[Tisková zpráva] Nová technologie zabezpečující virtualizovaná prostředí byla předvedena během Konference RSA 2008 v Moscone Center v San Francisku.

Cupertino, Kalifornie – 7. dubna, 2007 – Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), leader v oblasti zabezpečení internetového obsahu, představila inovace v řešení zabezpečení virtualizovaných prostředí VMware na Konferenci RSA 2008 v San Francisku.

Prototyp technologie se skládá z nového virtualizačního řešení zabezpečení, které pracuje v prostředí VMware ESX 3.5, prověřuje napadené počítače a odstraňuje nalezené hrozby. Pomocí této technologie dokáže společnost Trend Micro poskytnout větší ochranu virtuálním strojům VMware.

Společnost Trend Micro také oznámila, že její špičkové bezpečnostní produkty pro podniky určené pro koncové body, brány a servery jsou podporovány v prostředí VMware. To umožňuje společným zákazníkům získat stejnou podporu produktů společnosti Trend Micro, které běží ve virtualizovaných prostředích VMware, jako u produktů na fyzickém hardwaru.

Společnost Trend Micro začleňuje nedávno ohlášené API VMware VMsafeTM do své bezpečnostní technologie, aby i prodejní partneři a zákazníci mohli posílit zabezpečení svých prostředí VMware. Technologie VMsafe chrání aplikace běžící na virtuálních strojích způsobem, který dříve nebyl ve fyzických prostředích možný. API VMsafe umožňuje výrobcům vyvinout pokročilé zabezpečovací produkty, které dokáží bojovat s poslední generací malwaru. Technologie VMsafe se integruje do hypervizora VMware a poskytuje přehlednost, díky které je možné zastavit hrozby a útoky jako viry, trojské koně a programy zaznamenávající stisky kláves ještě předtím, než se vůbec dostanou k virtuálnímu stroji. Bezpečnostní software značky Trend Micro bude schopen běžet odděleně a s vyšší úrovní práv než cílový malware. To umožní, aby bylo možné offline virtuální stroje VMware prověřit a opravit před jejich spuštěním.

Ve fyzickém světě firmy věnovaly hodně času a peněz na zabezpečení svých fyzických koncových bodů před malwarem a jinými webovými hrozbami, které mohou napadnout jejich sítě. Ve virtuálním světě řešení zabezpečení většinou nevyužily výhody virtualizace a neposkytly zabezpečení, která by byla na vyšší úrovni než ty, které se používají v čistě fyzických prostředích. Díky využití jedinečných schopností vlastního monitorování virtualizačního softwaru VMware může společnost Trend Micro poskytnout účinná řešení firmám, které chtějí úspory nákladů a provozní výkon virtualizace a potřebují ochranu před malwarem a jinými webovými hrozbami, které mohou zneužít jejich sítě.

„Díky využití naší nedávno ohlášené technologie VMsafeTM dokáže společnost Trend Micro začlenit pokročilé zabezpečovací funkce do budoucích produktů, které pomůže našim společným zákazníkům vytvořit virtuální infrastrukturu, která bude bezpečnější než fyzické prostředí,“ řekl Brian Byun, viceprezident globálních obchodních partnerů a řešení VMware.„Například offline funkce pro prověřování a opravu, kterou dnes předvedla společnost Trend Micro, ochrání virtuální stroje před malwarem v době, kdy jsou pozastavené, ještě předtím, než je zákazníci přepnou zpět online.“

„Firmy často používají virtualizaci, protože chtějí ušetřit provozní náklady a snížit výdaje na administraci IT. Nyní mohou zavést tuto technologii a zlepšit tak zabezpečení,“ říká Punit Minocha, viceprezident rozvoje společnosti Trend Micro. „Většina řešení zabezpečení na trhu má ve virtuálních prostředích špatný výkon, takže spolu s VMware chceme pomoct našim zákazníkům využít snížení nákladů díky virtualizaci a zároveň zlepšit bezpečnostní profil jejich organizace.“

Cena a dostupnost
Podpora VMware pro stávající produkty Trend Micro je dostupná okamžitě. Kompletní seznam těchto produktů najdete na adrese www.trendmicro­.com/go/virtu­alization. Stávající produkty podporované VMware používají existující model licencování. Zákazníci společnosti Trend Micro, kteří tyto verze koupí a přesunou svá prostředí na VMware, mohou tak učinit bez jakýchkoli dalších výdajů nebo softwaru. Takto mají zákazníci na výběr spouštět aplikace podle svých potřeb IT na samostatném hardwaru nebo ve virtuálních prostředích. Existují určité výjimky.

Očekáváme, že nová technologie Trend Micro pro zabezpečení virtualizovaných prostředí bude dostupná v druhé polovině roku 2008.

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?