Intel a Siemens budou spolupracovat na vývoji internetové telefonie druhé generace

[Tisková zpráva] Společnosti Intel a Siemens v polovině září oznámily zahájení technologického partnerství, které zahrnuje dohodu o spolupráci na vytvoření otevřených řešení pro jednotnou komunikaci na bázi technologie VoIP (Voice over Internet Protocol). Oba partneři se dohodli na společném financování a provádění výzkumu, který bude v první fázi zaměřen na zabezpečené bezdrátové sítě a otevřená řešení pro jednotnou komunikaci v reálném čase. V delším časovém horizontu se Intel a Siemens chtějí soustředit na vytváření komplexních vertikálních řešení , sloužících k optimalizaci firemních procesů v klíčových odvětvích trhu, jako je poskytování telekomunikačních a finančních služeb či zdravotní péče.

Součástí dohody o spolupráci je i plán na vytvoření společné iniciativy zaměřené na rozvoj trhu v sektoru firem a poskytovatelů služeb. Hlavním cílem společného úsilí je předvést řešení pro komunikaci v reálném čase, určená k optimalizaci firemních procesů, která budou založena na architektuře firmy Intel včetně jejích dvoujádrových procesorů a rack serverů pro operátory a produktech HiPath 8000 a OpenScape™ společnosti Siemens.

Cílem první etapy spolupráce je předvést provoz aplikací, jako je osobní portál, jednotná komunikace, video a hlasová konference či mobilní klienty, na platformě OpenScape. Intel a Siemens předpokládají, že budou schopni prezentovat výsledky vývoje a předvést první vlnu technologických řešení vybraným zákazníkům v laboratoři firmy Intel ve Spojených státech již do konce letošního roku.

„Ze své pozice vedoucího globálního dodavatele polovodičů ve firemním segmentu s bohatou historií průmyslových partnerství je Intel ideálně připraven ovlivnit podobu firmy a jejího chodu v budoucnosti,“ řekl Gordon Graylish, vice prezident společnosti Intel pro obchod a marketing a šéf regionu EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika). „Výsledky naší spolupráce umožní firmám využívat jednotnou komunikaci založenou na nejvyšší dostupné výkonnosti a maximálně rentabilní architektuře.“

„Siemens je silně zainteresován na společném vývoji a pokračující spolupráci s Intelem s cílem uvolnit potenciál našich otevřených řešení pro jednotnou komunikaci uvnitř firem globálnímu ekosystému nezávislých poskytovatelů softwaru a systémových integrátorů,“ dodal Thomas Zimmermann, prezident oblasti firemních komunikačních systémů společnosti Siemens. „Potenciál růstu v segmentu otevřených řešení pro jednotnou komunikaci je výrazný. Naše vlastní klientela pro HiPath 8000 se v poslední době podstatně rozšířila, téměř každý týden získáváme nového zákazníka.“

Laboratoř společnosti Intel bude zároveň sloužit jako centrum pro optimalizaci a integraci produktů nezávislých dodavatelů softwaru (ISV) a dalších systémů třetích stran tak, aby byly kompatibilní s novými technologiemi otevřené jednotné komunikace na bázi VoIP. Siemens a Intel navíc plánují společně optimalizovat a připravit softwarové portfolio Siemens na dvoujádrové a virtualizační technologii Intel tak, aby dosáhly maximální škálovatelnosti výkonu a flexibilní kapacity pro další růst výkonu s ohledem na budoucí aktualizace (na straně) uživatelů a rozšiřování funkcionality v celosvětovém měřítku.

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst