Intel Capital v čele investice čtvrt miliardy korun do internetového obchodu MALL.CZ

[Tisková zpráva] Společnosti Intel Capital a MCI investovaly každá po pěti milionech euro do společnosti Netretail Holding, B.V., která provozuje internetové obchody v pěti zemích střední a východní Evropy. Jde o druhou investici Intel Capital do obchodu MALL.CZ. Intel Capital demonstruje jasný a trvalý zájem o region střední a východní Evropy.

Praha, 16. září 2010 – Globální investiční společnost Intel Capital dnes oznámila další investici do internetového obchodu MALL.CZ, který provozuje jedna z portfolia jejích středoevropských firem, Netretail Holding, B. V. Společnost Intel Capital a přední polský investiční fond MCI do Netretail Holding, B. V. investovaly po pěti milionech eur. Vedle toho Ondřej Tomek (soukromý investor, spoluzakladatel Centrum.cz) investoval do společnosti v separátní investici rovněž 1 milion eur.

Investice demonstruje důvěru společnosti Intel Capital v budoucí podnikání společnosti MALL.CZ a zároveň trvalý zájem o region střední a východní Evropy.

MALL.CZ sídlící v České republice prostřednictvím společnosti Netretail Holding provozuje své aktivity rovněž v Polsku, Maďarsku, na Slovensku a v Německu. Společnost v současné době provozuje plně lokalizované internetové obchody, které nabízejí šest set kategorií produktů – od spotřební elektroniky až po sportovní vybavení. MALL.CZ má přes milion registrovaných zákazníků a denně stránku navštíví přes sto tisíc uživatelů.

Prezident Intel Capital Arvind Sodhani konstatoval: „Tato investice je jasným potvrzením zájmu společnosti Intel Capital o region střední a východní Evropy. Ukazuje naše nepolevující úsilí investovat globálně do technologických inovací a povzbuzovat ekonomickou aktivitu v regionu podporou místního podnikání.“

Ondřej Fryc, generální ředitel Netretail Holding, investici komentoval slovy: „Od roku 2000 prosazujeme nový přístup k internetovému prodeji, silně investujeme do služeb pro zákazníky, do infrastruktury a do velkých logistických skladů. Tento přístup odlišil naši společnost od konkurence a umožnil nám v uplynulých několika letech významně růst. Společnost Intel Capital nás v tomto úsilí velice výrazně podporovala. Díky této druhé investici budeme moci dále pracovat na zvyšování spokojenosti zákazníků a expandovat v rámci regionu na další trhy. Vidíme zde velké příležitosti pro nové přístupy a inovace.“

Marcin Hejka, výkonný ředitel společnosti Intel Capital pro region střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky, uvedl: „Společnost Intel Capital poprvé rozpoznala potenciál této společnosti v roce 2008, kdy jsme provedli svou první investici. Netretail Holding je jedním z předních internetových prodejců ve střední a východní Evropě a dosáhl silného růstu navzdory nesnadným ekonomickým podmínkám v regionu a negativnímu vývoji HDP. Společnost jsme podporovali v obtížných časech a jsme přesvědčeni, že má skvělé předpoklady pro to, aby mohla expandovat i na další trhy v regionu.“

O společnosti Intel Capital
Intel Capital, globální investiční společnost Intelu, investuje do inovativních technologicky zaměřených začínajících společností po celém světě. Intel Capital investuje do širokého spektra společností nabízejících hardware, software a služby se zaměřením na podnikatelský sektor, domácnosti, mobilitu, zdravotnictví, spotřebitelský internet, výrobu polovodičů a čisté technologie. Od roku 1991 společnost Intel Capital investovala přes 9,5 miliardy amerických dolarů do více než 1050 společností ve 47 zemích světa. V té době vstoupilo 175 firem z portfolia na různé burzy po celém světě a 241 jich bylo zakoupeno nebo se podílelo na fúzích. V roce 2009 společnost Intel Capital investovala 327 milionů amerických dolarů ve 107 investicích, přičemž zhruba 50 procent prostředků bylo investováno mimo Spojené státy a Kanadu. Více informací o společnosti Intel Capital a jejích úspěších najdete na internetové stránce http://www.in­telcapital.com.

O společnosti Netretail Holding
Netretail Holding je předním regionálním internetovým prodejcem v regionu střední a východní Evropy. Svou činností pokrývá Českou republiku, Německo, Polsko, Slovensko a Maďarsko. V současné době provozuje Netretail Holding v regionu plně lokalizované internetové obchody, které nabízejí více než 600 kategorií produktů od spotřební elektroniky po sportovní vybavení. Netretail Holding má přes milion registrovaných zákazníků a internetové obchody denně navštíví přes 100 000 uživatelů. Za poslední fiskální rok (k 31. březnu 2010) dosáhly konsolidované příjmy skupiny 100 milionů dolarů (bez DPH). Více informací o společnosti Netretail Holding najdete na adrese http://www.nrhol­ding.com.

O společnosti MCI
Společnost MCI byla založena v roce 1999. Je to přední investiční společnost ve střední Evropě a spravuje následující fondy: MCI.TechVentures (investiční kapitál), MCI.EuroVentures (růstový kapitál), MCI.BioVentures (investiční kapitál a zárodečný kapitál), Helix Ventures Partners (zárodečný kapitál a začínající firmy), Internet Ventures (investiční kapitál) a MCI Gandalf Aktywnej Alokacji (hedgeový fond). Hodnota aktiv spravovaných společností MCI dosahuje 554 milionů PLN (ke 30. 6. 2010 včetně internetového investičního kapitálu). Společnost se specializuje na investice do inovativních společností působících v oblastech TMT, internetových a mobilních technologií, BPO, VAS, SaaS, IT služeb, distribuce, elektronického obchodování, digitálních médií a zábavy, finančních služeb, lékařských služeb, biotechnologií a čistých technologií. Skupina MCI dosud realizovala celkem 39 investičních projektů a 17 kompletních a 6 částečných exitových transakcí. MCI má aktuálně přímé investice v Polsku, České republice a na Slovensku a usiluje o rozšíření do Rumunska a Maďarska. V období od 1. 1. 1999 do 30. 6. 2010 MCI Management vygeneroval čistou návratnost investic ve výši 19,84 %. S akciemi MCI Management SA se od roku 2001 obchoduje na varšavské burze. MCI je členem Polské asociace investičních fondů a Polské asociace společností působících na burze.

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?