Intel Capital oznamuje desetimilionovou investici do inovací mobilního vysílání od

4. 7. 2007

[Tisková zpráva] LONDÝN, UK, 2. července 2007 – Intel Capital, investiční fond společnosti Intel, bude řídit investici v hodnotě 10 milionů dolarů do Mirics Semiconductor (Mirics). Britská firma Mirics se zaměřuje na systémy přijímání obsahu na mobilních zařízeních. Intel Capital společnosti Mirics zajistí manažerské a technické vstupy a rovněž nové komerční příležitosti plynoucí z globálních kapacit a vztahů společnosti Intel.

Firma Mirics vyvinula čip, který mobilním zařízením a počítačům umožní příjem obsahu prostřednictvím libovolného množství globálně používaných, standardizovaných radiofrekvenčních technologií. Nový čip s těmito schopnostmi je navíc mnohem menší a má nižší energetické nároky než současné modely, což je pro svět mobilních zařízení nanejvýš důležité.

„Cílem fondu Intel Capital je identifikovat technologické inovace, jako jsou ty od společnosti Mirics Semiconductor, a podpořit rozvoj nových globálních trhů,“ uvádí Arvind Sodhani, prezident Intel Capital. „Smažíme se prostřednictvím aktivní spoluúčasti a oslovení zákazníků vytvořit platformu, která rozšíří komerční možnosti inovací.“

„Řešení technologických problémů spojených s mobilním vysíláním je jedna věc. Důležité je, že na trhu je po takových řešeních vysoká poptávka, zvláště pak v zemích Asie a Tichomoří, jako je Japonsko a Jižní Korea, a my potřebujeme naše produkty na tyto trhy dostat,“ uvádí Simon Atkinson, CEO a zakladatel společnosti Mirics Semiconductor. „Spolupráce s Intel Capital znamená, že budeme schopni profitovat z kontaktů, které Intel může zprostředkovat. Naši technologii globálně představí společnost Intel, která má přístup k většímu množství firem včetně největších výrobců, kteří by mohli mít zájem o další investice do našich technologií. Kromě toho budeme mít užitek z hlubšího seznámení s aktivitami společnosti Intel v této oblasti. Naše nabídka pro budoucí investory tak bude ještě zajímavější.”

„Vzhledem k ohromnému množství mobilních telefonů a notebooků s příjmem mobilní televize, připravovaných k uvedení na globální trh během příštích let, je zde velký zájem o řešení problémů spojených se zaváděním mobilního zvukového a obrazového obsahu,“ uvádí Marcos Battisti, ředitel mobilní sekce fondu Intel Capital pro oblast EMEA. „První reakce na technologii firmy Mirics jsou velmi pozitivní a my jsme přesvědčeni, že se jedná o velmi užitečný přírůstek do našeho portfolia investic v oblasti mobility.“

Mirics Semiconductor vyvinul technologii laditelného radiofrekvenčního přijímače pro mobilní zařízení. Díky ní půjde do mobilních telefonů, notebooků a dalších mobilních zařízení ve stále větší míře integrovat příjem rádia a televize. Technologie Mirics představují řešení problémů spojených s roztříštěností globálních mobilních standardů, spotřebou energie a potřebou maximální přenositelnosti mobilních zařízení.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu