Intel odkoupí divizi bezdrátových řešení Infineon

[Tisková zpráva] Intel odkoupí divizi bezdrátových řešení (WLS) od společnosti Infineon. Transakce bude uzavřena v prvním čtvrtletí roku 2011 a její hodnota činí 1,4 miliardy USD. Prodej WLS umožní společnosti Infineon posilovat vedoucí postavení na trzích s automobilovými, průmyslovými a bezpečnostními technologiemi. WLS bude působit jako samostatná jednotka. Společnost Intel hodlá nadále poskytovat plnohodnotné služby dosavadním klientům WLS, a to včetně podpory platforem postavených na ARM.

Akvizice rozšíří aktuální nabídku Wi-Fi a 4G Wimax, jež bude nově zahrnovat 3G funkce vyvinuté společností Infineon a posílí plány Intelu na urychlení LTE. Technologie získaná touto akvizicí bude využita v laptopech postavených na procesorech Intel® Core a v dlouhé řadě dalších zařízení využívajících technologii Intel® Atom včetně inteligentních telefonů, netbooků, tabletů a integrovaných počítačů. Uzavřený kontrakt je v souladu s jedním z pilířů celkové strategie společnosti Intel, jímž je připojení k internetu.

Neubiberg (Německo) a Santa Clara (USA), 30. srpna 2010 – Společnosti Infineon Technologies AG a Intel uzavřely definitivní dohodu o prodeji divize bezdrátových řešení Infineon (WLS) firmě Intel. Hodnota transakce byla vyčíslena zhruba na 1,4 miliardy USD.

WLS je přední světový dodavatel platforem pro výrobce mobilních telefonů. Divize bude i po akvizici působit jako samostatná firma a bude nadále poskytovat služby svým stávajícím klientům. Rovněž se ale bude podílet na celkové strategii společnosti Intel, jíž je rozšíření počítačových technologií připojených k internetu: od inteligentních telefonů přes notebooky po různě integrované počítače.

„Celosvětová poptávka po bezdrátových řešeních stále roste obrovským tempem,“ prohlásil Paul Otellini, prezident a generální ředitel společnosti Intel. „Akvizice divize bezdrátových řešení společnosti Infineon posílí druhý pilíř naší strategie, totiž připojení k internetu, a umožní nám nabídnout takové portfolio produktů, jež pokryje celou škálu bezdrátových možností od Wi-Fi přes 3G a WiMAX až po LTE. Stále více zařízení se dnes připojuje k internetu a naším cílem ve společnosti Intel je maximálně využít tohoto potenciálu v každém růstovém segmentu: u notebooků, kapesních počítačů i dalších zařízení.“

„Prodej WLS je strategickým řešením, jehož záměrem je posílit hodnotu společnosti Infineon. Nyní své finanční zdroje můžeme plně soustředit na růst v našich klíčových segmentech, jimiž jsou automobilový průmysl, průmyslová a víceoborová řešení a bezpečnost čipů a karet. To vytváří skvělé vyhlídky pro všechny klienty, zaměstnance i partnery naší společnosti,“ prohlásil Peter Bauer, generální ředitel Infineon Technologies. „Z tohoto kontraktu budeme všichni maximálně profitovat. Díky velké snaze zaměstnanců i vedení společnosti v posledních letech se WLS nachází v ideálním postavení pro další růst pod novým vlastníkem, který má pro tuto úlohu ideální předpoklady.”

Prodej WLS je strategickým rozhodnutím jak pro Intel, tak pro Infineon. WLS doplní stávající aktiva společnosti Intel a umožní růst v segmentu mobilních počítačů, inteligentních telefonů a integrovaných výpočetních zařízení. Infineon se díky získaným prostředkům bude moci více zaměřit na řešení tří klíčových problémů, s nimiž se potýká moderní společnost: energetické účinnosti, mobility a bezpečnosti.

Cílem společnosti Intel je rozšířit nabídku mobilních a integrovaných produktů na další klienty a tržní segmenty, a to včetně inteligentních telefonů, tabletů, netbooků, notebooků a integrovaných počítačů. Díky akvizici bude moci Intel propojit špičkovou mobilní technologii vyvíjenou WLS s vlastní technologií a nabídnout klientům energeticky účinné platformy, které budou kombinovat procesory Intel s širokou škálou bezdrátových řešení: Wi-Fi a WiMAX, v nichž se Intel těší dominantnímu postavení, ovšem zároveň bude moci využít zkušeností WLS ve 2G a 3G a pracovat na urychlení vývoje 4G LTE.

Intel očekává, že WLS dále poroste a bude fungovat jako samostatná firma, aby byla zajištěna kontinuita prodeje stávajícím klientům, kontinuita projektů i podpory. Firma i nadále bude svým klientům nabízet komplexní podporu včetně produktů ARM, stejně jako aplikačních procesorových platforem Intel se špičkovými 3G řešeními.

WLS aktuálně patří dominantní pozice v oblasti bezdrátových mobilních řešení pro inteligentní telefony a nejlevnější telefony. WLS vyrábí procesory, rádiofrekvenční transceivery, integrované obvody, komplexní jednočipová řešení i systémový software. Díky tomu může zajistit bezproblémový přenos hlasu i dat mezi telekomunikační sítí a koncovým zákazníkem. Divize WLS vykázala za uplynulý rok zisk ve výši 917 milionů eur, což bylo zhruba 30 procent celkového ročního zisku společnosti Infineon.

Transakci již schválila představenstva i dozorčí rady obou společností. Transakce by měla být uzavřena v prvním čtvrtletí roku 2011. Definitivní transakce ještě musí být schválena regulačními úřady a dalšími orgány.

O společnosti Infineon
Infineon Technologies, AG, Neubiberg, Německo, nabízí polovodičová a systémová řešení, jež řeší tři klíčové výzvy pro moderní společnost: energetickou účinnost, mobilitu a bezpečnost. Za fiskální rok 2009 (končí v září) společnost vykázala tržby ve výši 3,02 miliardy eur, přičemž po celém světě zaměstnává na 25 650 zaměstnanců. Společnost působí po celém světě, ve Spojených státech řídí její aktivity pobočka v kalifornském Milpitas, v Asii a Tichomoří pobočka v Singapuru a japonské zastoupení má v Tokiu. Akcie společnosti jsou obchodovány na frankfurtské burze (IFX) a ve Spojených státech na OTCQX International Premier (IFNNY).

O společnosti Intel
Intel je světovým líderem v oblasti inovace počítačových technologií. Společnost navrhuje a vyrábí klíčové technologie, které slouží jako základ pro počítačová zařízení na celém světě. Další informace o společnosti Intel získáte na stránkách www.intel.com/pres­sroom a blogs.intel.com.

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: 7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy