Microsoft představuje Internet Explorer 9 Platform Preview 3

[Tisková zpráva] Vývojáři mohou začít testovat nové funkce

Praha, 24. června 2010 – Microsoft dnes na www.ietestdrive.com (Internet Explorer Test Drive Site) zpřístupnil Internet Explorer 9 Platform Preview 3. Hlavním cílem je poskytnout uživatelům z řad vývojářů možnost podílet se prostřednictvím připomínek a námětů na tvorbě finální verze a současně jim umožnit včasnou přípravu na změny zahrnuté v připravovaném Internet Exploreru 9.

Internet Explorer 9 Platform Preview Build 3 přináší celou řadu vylepšení, především v oblasti výkonu a hardwarové akcelerace Windows. Umožní tak využít celý počítač pro aktivity na internetu. Mezi nejdůležitější novinky a vylepšení Internet Exploreru 9 Platform Preview Build 3, na které se mohou uživatelé z řad vývojářů těšit, patří:

• dostupnost tagů ve formátu HTML audio, video a canvas,
  • vyšší podpora standardů včetně ES5 a vylepšeného Acid 3 score,
  • nové testy dostupné pro pracovní skupiny W3C konsorcia,
  • 15 nových ukázek na Internet Explorer 9 Test Drive Site zahrnujících informaci o výkonu, grafice a HTML5,
  • připomínky a nápady na předchozí verzi Internet Explorer 9 Platform Preview Build 2 ze strany webových vývojářů, získané prostřednictvím služby Microsoft Connect.

Internet Explorer 9 Platform Preview je možné používat souběžně s prohlížečem Internet Explorer 8. V případě užívání Internet Explorer 9 Platform Preview Build 2 nová verze prohlížeče automaticky přeinstaluje tuto starší verzi.

O společnosti Microsoft
Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.