Internet od UPC prolamuje cenovou bariéru: 100Mbit/s za 999 Kč

[Tisková zpráva] Praha 25. 4. 2010 Společnost UPC oznamuje, že od 1. května nabízí svoji internetovou službu Fiber Power o rychlosti 100 Mbit/s za 999 Kč měsíčně včetně DPH. Tato, v České republice jediná široce dostupná superrychlá internetová služba, přitom až doposud stála 1 765 Kč. UPC kromě toho výrazně snižuje cenu i u další internetové služby Fiber Power, a sice u té, která má rychlost. 50 Mbit/s. Zde cena z dosavadních 1 311 Kč klesá, opět ke stejnému datu, na 799 Kč měsíčně. Před několika týdny pak společnost uvedla na trh internetovou službu o rychlosti 25 Mbit/s za 599 Kč.

UPC těmito kroky naplňuje svůj dřívější slib zjednodušit a ulehčit českým domácnostem přístup ke špičkovým digitálním technologiím, mezi něž patří právě superrychlý internet. Upravit ceny tak, aby odpovídaly možnostem většiny domácností, přitom umožnila společnosti její širokopásmová (broadbandová) síť, kterou v České republice buduje od roku 2000 a průběžně ji modernizuje.

„Budu rád, bude-li široká veřejnost považovat toto naše rozhodnutí za zcela konkrétní příspěvek k připravované národní strategii Digitální Česko. Strategii, která má položit hlavní důraz na rozvoj vysokorychlostního internetu,“ říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC, a pokračuje: „Snížení cen o 43 % v prvním a o 39 % v druhém případě umožní využívat superrychlý internet skutečně všem vážným zájemcům. Navíc jsme si vědomi toho, že tento krok pozitivně a zásadním způsobem promění domácí internetový trh a ulehčí uspokojování stále rostoucí poptávky po práci na internetu, streamovanému obsahu a stahování a sdílení objemných souborů. Především proto ho naše společnost učinila a je na něj právem pyšná. Krátce řečeno, je tu superrychlý internet za supercenu a neznám lepší a tak široce dostupnou nabídku internetu jakou je Fiber Power.“

Václav Bartoň se současně netají tím, že v nejbližší době dojde k pozitivním úpravám cen za superrychlý internet i pro í firmy.

Aktuální rychlostní a cenová nabídka vysokorychlostního internetu UPC je od 1. května 2010 následující:

UPC Power Fiber

Nové ceny platí nejen pro nové, ale i pro všechny současné zákazníky obou internetových služeb.

Vysokorychlostní internet UPC je k 31. 12. 2009 dostupný pro 1,208 mil. českých domácností. Co do počtu zákazníků z řad domácností je nejrozšířenější vysokorychlostní kabelovou internetovou službou v České republice. Mezi jeho přednosti patří především moderní síť, kompletní instalace, kterou provádí vyškolený technik UPC, nejlepší poměr technická kvalita/výkon/cena a profesionální technická podpora Klientského centra UPC. Internet je možné si předplatit samostatně, bez objednávky kabelové televize či telefonních služeb. Předplatí-li si jej zákazník v kombinaci s kabelovou televizí či telefonní službou, získá výraznou slevu.

Od června 2009 nabízí UPC internetovou řadu Fiber Power i domácím firmám. Za půl roku si Fiber Power vydobyl v tomto segmentu trhu pozici třetí nejrozšířenější služby. V Praze je co do počtu zákazníků na druhém místě. Preferují ho zejména IT společnosti a společnosti působící ve službách.

DigiZone.cz: R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč