Vysokorychlostní internet od VOLNÝ – poprvé bez pevné linky

6. 3. 2008

[Tisková zpráva] Telekomunikační společnost Telekom Austria Czech Republic, a.s., známá pod značkou VOLNÝ, přichází s nabídkou ADSL internetu, který lze zřídit bez pevné linky. Vysokorychlostní internetové připojení se tak stává dostupné i těm zákazníkům, kteří pevnou linku nemají. Cena internetového připojení VOLNÝ Internet Extra je od 699,- Kč (konečná cena včetně DPH) za připojení o rychlosti 2 Mbit/s, jedná se o připojení bez datového omezení. Ke službě zákazník získá modem za 1,- Kč.

VOLNÝ, jako první telekomunikační operátor na českém trhu, přichází s nabídkou vysokorychlostního ADSL připojení, které je možné zřídit na tzv. neaktivních linkách, případně je možné zákazníkovi zřídit pevnou linku, která bude určena pouze pro internetové připojení (bez telefonních služeb).

VOLNÝ nabídne službu internetového připojení bez pevné linky VOLNÝ Internet Extra v rychlostech 2 048/256, 4 096/384 a 8 192/512 kbit/s za cenu od 699,– Kč (včetně DPH). K této ceně již zákazník neplatí žádné další poplatky (poplatky za pevnou linku apod.). Jedná se o internetové připojení bez datových limitů. Ke službě zákazník získá kvalitní modem ASUS AM602 za 1,– Kč. Aktivace služby je zdarma. Služba je dostupná pouze v síti VOLNÝ.

„Mám radost, že je VOLNÝ jako první operátor schopný nabídnout vysokorychlostní internet i zákazníkům, kteří nemají pevnou linku. Mnoho lidí zrušilo v minulosti pevnou linku od TO2 a nikdy ji už neaktivovali, protože k volání používají mobilní telefony a odmítají platit měsíční paušál za pevnou linku. Z tohoto důvodu pro ně bylo ADSL nedostupné. Nyní se to ale mění a my jsme schopni i těmto lidem v naší vlastní síti nabídnout vysokorychlostní připojení bez jakýchkoliv dalších poplatků za pevnou linku. Zákazníci prostě budou platit jenom za internet,“ říká Clemens Wohlmuth, generální ředitel Telekom Austria Czech Republic.

Zákazník si službu může objednat prostřednictvím bezplatné linky 800 880 880 nebo na internetových stránkách http://adsl.vol­ny.cz. Na základě zadaných údajů (adresa, na které má být služba VOLNÝ Internet Extra zřízena) se prověří, zda je zřízení služby v dané lokalitě možné. Průměrná doba zřizování služby VOLNÝ Internet Extra je 15 pracovních dnů od obdržení podepsané smlouvy. V této době probíhá technické šetření, při kterém jsou ověřeny možnosti připojení k síti VOLNÝ. V případě pozitivního šetření je zákazníkovi zřízena dočasná pevná telefonní linka a dočasné telefonní číslo pro aktivaci internetového připojení. Po zřízení připojení je dočasná pevná linka a dočasné telefonní číslo zrušeno.

Síť VOLNÝ na bázi zpřístupnění místní smyčky je v současné době dostupná na 40 % pevných linek v ČR – Praha, Brno, Ostrava, Kladno, Příbram, Mladá Boleslav, Teplice, Plzeň, Pardubice, Hradec Králové, Olomouc, České Budějovice, Karlovy Vary, Liberec, Prostějov, Zlín, Ústí nad Labem.

Další informace o službách VOLNÝ a dostupnosti sítě VOLNÝ naleznete na internetových stránkách společnosti www.telekomau­stria.cz.

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte