INTERNET OnLine usnadňuje tvorbu interaktivních www aplikací novou verzí služby WEB PLUS

INTERNET OnLine, divize ČESKÉHO TELECOMU a.s., nabízí novou verzi služby WEB PLUS pro operační systémy Linux i Windows NT. Služba WEB PLUS, která je určena pro tvorbu www prezentací, nyní umožňuje vytvářet a spravovat vlastní virtuální WWW servery a využít pokročilé technologie při budování vlastních dynamických www prezentací a interaktivních WWW aplikací.

Změna služby WEB PLUS se týká nejen grafické a logické úpravy WWW rozhraní pro správu serverů, souborů, databází a grafického vyhodnocení návštěvnosti, ale také nabízí nové možnosti nastavení a konfigurací. Hlavním cílem nové verze je zvýšení užitné hodnoty stávajících aplikací. Uživateli je také nabídnuto příjemnější ovládání veškerých úkonů spojených s tvorbou interaktivního webu bez zvýšení ceny.

WWW rozhraní pro správu virtuálních serverů poskytuje tyto nové možnosti:

• úplnou správu databází přes www rozhraní (vytváření a rušení databází, konfigurace tabulek, zřizování, editace a rušení jednotlivých řádků),
  • komunikaci virtuálního serveru přes protokol SSL (zabezpečená komunikace pro přenos citlivých informací, např. čísel kreditních karet),
  • podporu MS SQL Server 7.0,
  • správu souborů na účtu WEB PLUS přes WWW rozhraní (upload – nahrávání, rozbalování, rušení, kopírování, …),
  • na platformě Linux podporování poslední verze skriptování PHP 4

INTERNET OnLine nabízí službu WEB PLUS již od roku 1999. V dubnu tohoto roku rozšířil službu WEB PLUS o využití WAP technologie. Prostřednictvím této nové možnosti mohou všichni tvůrci internetových stránek nabízet přístup ke svým www prezentacím přes WAP a umožnit tak uživatelům zobrazování stránek Internetu přímo na displeji jejich mobilních telefonů.

Veškeré další informace o nové nabídce INTERNET OnLine naleznete na adrese www.iol.cz nebo můžete využít služeb Call centra IOL s web rozhraním a bezplatnou telefonní linkou 0800/184084.

Praha, 4. prosince 2000

PhDr.Jana Voňavková
PR manažerka INTERNET OnLine
ČESKÝ TELECOM, a.s. – e:tel,o.z.
Thámova 11–13
186 21 Praha 8
tel.: 02/71466312, email:jana.vo­navkova@hq.iol­.cz

INTERNET OnLine patří mezi největší poskytovatele internetového připojení v ČR. Nabízí kvalitní, spolehlivé a garantované připojení po celé České republice v rámci výhodného tarifu I2000. Jedná se o připojení přes analogový modem a přes euroISDN, profesionální připojení přes pevné linky a moderní bezdrátové technologie.

INTERNET OnLine nabízí celou řadu dalších doplňkových služeb jako je WEB HOSTING a SERVER HOSTING, možnost připojení do internetu v zahraničí, registraci domén druhé a třetí úrovně atd. Spolu se svými službami nabízí i komlexní řešení komunikace pro firemní sítě atd.

V širokém portfoliu internetových služeb IOL je od 1.října také nabídka bezplatného připojení do internetu pod názvem QUICK.cz. Koncem listopadu IOL ohlásil 100 000 zákazníků této služby.