Internet usnadňuje montáž a demontáž ložisek

Internet usnadňuje montáž a demontáž ložisek

Praha, 21. ledna 2002 (PROTEXT) – Přední světový výrobce valivých ložisek SKF, který zároveň nabízí řešení pro ložiskové systémy, uvádí do provozu WWW server, který poskytuje podrobné návody k montáži a demontáži různých typů ložisek SKF.

Tento nový systém umožňuje přístup k nejnovějším návodům kdekoliv a kdykoliv všem uživatelům s připojením k internetu. Prostřednictvím mobilních nebo pevných počítačových linek je umožněn snadný a rychlý přístup k systému i uživatelům v těžko dostupných oblastech. Server skf.com/mount bude prozatím volně přístupný až do doby, kdy v průběhu roku bude zahrnut do nového serveru společnosti SKF. Tento nový server obsahuje širokou a podrobnou knihovnu vědomostí a průvodců pro aplikace. Přístup na něj bude zpoplatněn.

Software pro vytvoření této všestranně použitelné pomůcky pro zákazníky vznikl v SKF. Vzhledem k unikátní povaze svého nového softwaru podala společnost žádost o udělení patentu. Server skf.com/mount lze prohlížet pomocí standardních internetových prohlížečů (Internet Explorer, Netscape …). Poskytuje informace a ilustrace k jednotlivým ložiskům, které si uživatel může zobrazit v jednom z osmi jazyků (angličtina, němčina, francouzština, španělština, italština, švédština, portugalština a holandština).

Uživatel ve formuláři zadá označení ložiska a zvolí podmínky montáže nebo demontáže. Po odeslání systém z databáze vybere návod, který montáž nebo demontáž popisuje krok za krokem. Návod si uživatel může přečíst na obrazovce nebo vytisknout. Informace jsou uspořádané tak, aby se návod vešel na nejmenší možný počet stran.

Specifické údaje platné pro zvolené ložisko se také mohou získat z databáze nebo vypočítat on-line; např. utahovací úhel, velikost axiálního posunutí, základní doporučení ohledně mazání atd. V návodu bude označeno veškeré doporučené montážní a demontážní nářadí, maziva a další příslušenství, jako jsou například tělesa. Zároveň zde budou uvedeny i odkazy do databáze, aby měl uživatel podrobné údaje o těchto položkách okamžitě k dispozici buď na obrazovce, nebo jako výtisk.

Dynamický systém umístěný na webové síti usnadňuje práci. Uživatel dostane pouze ty informace, které momentálně potřebuje, a má vždy přístup k nejnovějším údajům, protože se server při každé změně aktualizuje. Uživatel se tedy již nemusí shánět po poslední verzi, jako tomu bylo v případě tištěných materiálů. WWW server vznikl jako reakce na potřeby zákazníků, kteří v předběžné studii potvrdili, že jim nejsou dostupné všechny brožury a letáky ke všem typům ložisek, a že by dali přednost tomu, kdyby si mohli stáhnout konkrétní informace, které právě potřebují. Navíc se tak vyhnou nepohodlnému přenášení těžkých a objemných katalogů po pracovišti. Kromě toho je v mnoha případech v pracovním prostředí velmi náročné udržet příručky čisté a zašpiněné stránky jsou špatně čitelné.

Internetová adresaskf.com/mount bude vytištěna na každé krabici s ložisky, takže ji pracovníci obsluhy a údržby budou mít při práci neustále na očích.

Kontakt pro dotazy:

SKF Ložiska, a.s.