Internet už není konkurenční výhodou

Internet už není konkurenční výhodou

Zlín, 16. března 2005 – Využívání internetu samo o sobě již přestává být pro firmy konkurenční výhodou. Takový závěr vyplynul z jednání konference Internet a konkurenceschopnost podniku, kterou uspořádala 16. března ve Zlíně Univerzita T. Bati jako jednu z hlavních akcí Března – měsíce internetu.

Internet totiž už využívají prakticky všechny firmy. Neznamená to však, že by s jeho pomocí nebylo možné získat konkurenční výhodu. Je ale zpravidla nutná i současná změna a inovace podnikových, resp. obchodních procesů.

Účastníci konference se seznámili s řadou konkrétních úspěšných příkladů, další si odnesli ve sborníku v podobě CD, který obsahoval více než 60 příspěvků zaměřených tematicky na elektronické podnikání, internet a bezpečnost podniku, intranet v podnikové komunikaci, internet a management znalostí a internet ve státní správě, samosprávě a regionálním rozvoji.

Internet a konkurenceschopnost podniku je jednou ze sedmi konferencí, které probíhají jako součást letošního Března – měsíce internetu (BMI). Organizátorem 8. ročníku BMI je BMI sdružení, záštitu poskytlo Ministerstvo informatiky ČR, hlavními partnery jsou Asociace pro elektronickou komerci, ČSOB a DIGI TRADE, mediálními partnery Atlas.cz, Český rozhlas, Právo, Protext – PR servis ČTK, Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a odbornými partnery FOR Internet a EPMA.

Tematické zaměření 8. ročníku na nakupování na internetu podpořil ukázkový obchod na www.bezpecnyna­kup.cz, kde si zájemci zkoušejí, jak probíhá nákup na internetu, dozvídají se, jaká kritéria by měl splňovat seriozní internetový obchod. Dá se zde vyzkoušet i bezpečná platba kartou, simulace různých situací, které mohou nastat při platbě několika druhy karet, a lze vyhrát i některou z hodnotných cen. Aplikaci připravily Asociace pro elektronickou komerci (APEK) a ČSOB, dále se na ní podílejí  provozovatelé předních internetových obchodů eProton.cz, Internet Mall, Obchodní – dům.cz, Kasa.cz, Internet Shops, Čedok a HiFiShop.cz.

Podrobnosti o programu Března – měsíce internetu jsou na www.brezen.cz. Tiskové zprávy BMI sdružení najdete také v servisu novinářského portálu na adrese www.PRnet.cz.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Za svůj projekt Měsíc Internetu BMI sdružení dostalo cenu Best in ESIS (European Survey of Information Society) a cenu finalisty soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů