Internetové knihkupectví eLibellus – „Čtení třetího tisíciletí

4. 11. 2010

[Tisková zpráva] Český trh s elektronickými knihami se rozšiřuje, otevírá se internetové knihkupectví eLibellus. Řadí se tak mezi vůbec první prodejce digitálních knih on-line v Česku.

eLibellus českým čtenářům nabízí legálně ke stažení knihy českých autorů za sníženou cenu. „Nevyhnutelný světový trend nás přesvědčil o tom, že vyrostla nová generace čtenářů, kteří čtou texty a knihy na telefonech, čtečkách a tabletech se stejnou samozřejmostí, s jakou snad každý z nás používá mobilní telefon“, říká technický ředitel eLibellus Vít Kluganost.

V den spuštění je v nabídce knihkupectví přes 60 e-knih, mezi nimi například „Češi na vlásku. Příručka národního přežívání“ (2008) Benjamina Kurase nebo „Usměvavý Buddha“ Jana Cimického (2009). Nové knihy budou přibývat každým dnem s tím, jak nakladatelé postupně uvolňují své knihy k elektronické distribuci. „Jednání s nakladateli jsou úspěšná, zdá se, že se rozhodli přizpůsobit nastupující revoluci“, věří ředitel Vít Kluganost. E-knihy přitom nakladatelům nabízí výhodný byznys. Zisk z prodané knihy pro ně zůstává stejný, snížená cena je způsobena eliminací nákladů na distribuci a tisk. Do oběhu prostřednictvím internetového knihkupectví s e-knihami navíc mohou dát i nízkonákladové tituly, které se jim v tištěné podobě nevyplatí prodávat.

E-knihy jsou zabezpečeny proti nelegálnímu kopírování a šíření. „Jsme přesvědčeni, že DRM systém ochrany knih nabízí zabezpečení srovnatelné s tištěnými knihami“ vysvětluje Vít Kluganost s tím, že zákazník prostřednictvím programu Adobe Digital Edition registruje konkrétní zařízení, na kterém bude knihu číst.

Knižní novinky si každý může stáhnout v rozšířeném formátu PDF, který text přehledně zobrazí jak na osobním počítači, tak na chytrých telefonech a takzvaných čtečkách. Právě tato specializovaná čtecí zařízení se mají do budocna stát soukromou osobní knihovnou, kam se přehledně vejde tisíce titulů. Pro čtečky je určen také otevřený formát ePUB, který kombinuje výhodu přesného zobrazení formátu PDF s pružností přizpůsobení textu velikosti displeje.

Kromě beletrie bude elibellus nabízet také učební texty a skripta, odbornou literaturu, slovníky, rádce nebo příručky. Další informace najdete na www.elibellus.com, těšíme se na Vaši návštěvu!

O společnosti
Společnost eLibellus vznikla v roce 2009 s cílem otevřít internetové knihkupectví elektronickými knihami a nabízet placené knihy českým čtenářům.

Dlouhodobě se zajímáme o e-knihy a sledujeme trendy v zahraničí. Technologický pokrok posledních let posunul čtení e-knih na PC a speciálních čtecích zařízeních mílovými kroky kupředu. Ale zejména zájem široké veřejnosti v USA a Západní Evropě nás přesvědčil o tom, že stále více českých čtenářů se bude přizpůsobovat moderním trendům a číst odoborné texty i belerii v elektronické podobě.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu