Internetové obchody pokles zákazníků nepociťují, budou naopak stale posilovat

4. 3. 2010

[Tisková zpráva] Praha 3. 3. 2010 - Z rozsáhlého zákaznického šetření „Shopping Center & Hypermarket 2010“ společnosti Incoma GfK vyplynulo, že stagnující ekonomika přiškrtila nákupy zákazníků nákupních center. Významný hráč ze segmentu internetových obchodů MALL.cz konstatuje, že nákupy na internetu neklesají, ale stále rostou a predikuje jejich další růst. Jen ve vánočním období roku 2009 MALL.cz zaznamenal oproti loňsku dvojnásobné tržby. A v nadcházejícím fiskálním roce 2010/11 očekává další, 30% růst tržeb.

Ze zmíněné studie GfK vyplývá, že 32 procent respondentů určitým způsobem snížilo své výdaje v nákupních centrech a dalších 29 procent jinou formou upravilo strukturu svých nákupů. Nákupním centrům loni podle ředitele developerské společnosti Unibail-Rodamco Martina Macháče klesla návštěvnost meziročně o 5 až 10 procent a obrat o 10 až 30 procent. Ve chvíli, kdy je enormní tlak na cenu a internetové nákupní galerie k nižší ceně nabídnou kvalitní kompletní servis, získávají tak pomyslné rozhodující body a nové spokojené zákazníky. MALL.cz dokázal i v předvánočním náporu, kdy se většina zájmu koncentrovala do čtrnácti předvánočních dnů, uspokojit své zákazníky.

„Přežijí jen silní hráči se širokou nabídkou sortimentu, profesionálním zázemím, dostatečnými zásobami ve vlastních skladech a spolehlivým servisem,“ říká Marek Liška, generální ředitel MALL.cz. „Zákazníci totiž pečlivě zvažují investice a tlačí na cenu v kombinaci s požadavkem na vysokou úroveň služeb. Zároveň si velmi dobře pamatují, z jakého obchodu jim zboží dorazilo později či vůbec a kde se setkali s neprofesionálními službami.“ Právě široký sortiment MALL.cz je pro tohoto internetového obchodníka významnou konkurenční výhodou. V jednom nákupním košíku lze rychle a pohodlně nakoupit bílé zboží, elektroniku, PC, mobily, ale také vybavení pro dům a zahradu, sportovní vybavení a oblečení, chovatelské potřeby či hračky. Navíc u všech nabízených produktů je vždy známa doba doručení, většina z nich je k dispozici na vlastním skladě MALL.cz.

„MALL.cz chce určitě svůj sortiment dále rozšiřovat. V kamenných nákupních centrech prodejny pocítily prodejny pokles poptávky. My přesto hodláme náš záběr o další rychloobrátkové segment rozšiřovat,“ dodává Marek Liška.

O společnosti Internet Mall, a.s.
Internet Mall je vedoucí internetový prodejce zejména spotřební elektroniky v České republice. Mateřskou společností je nizozemská společnost Netretail Holding, B. V., provozující internetové obchody rovněž v Německu, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. V posledním fiskálním roce končícím 31. 3. 2009 realizovala skupina konsolidovaný obrat ve výši 1,6 miliardy Kč vč. DPH.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu