InterSystems ohlašuje vítěze cen CACHÉ Innovator Awards 2006

[Tisková zpráva] Cambridge, Massachusetts, 2. června 2006 — InterSystems Corporation oznámila vítěze každoroční soutěže CACHÉ Innovator Awards pro rok 2006. Cena 5000 amerických dolarů se uděluje za použití post-relační databáze InterSystems CACHÉ pro vytvoření nových a jedinečných systémů.

Přední dodavatel databází pro zdravotnictví InterSystems vyvíjí a prodává post-relační databázi CACHÉ a univerzální integrační platformu Ensemble. O zisk letošních cen, předávaných na konferenci InterSystems DEVCON 2006, se ucházeli soutěžící z 15 zemí 6 kontinentů, což potvrzuje celosvětové rozšíření CACHÉ. Přihlášené projekty pocházely z nejrůznějších oblastí, od modelování systému pro distribuci elektrické energie, přes zdravotnické informační systémy, až po vojenské simulace válečných her a rozhodování. Předložené projekty nezávisle posoudil Carl Olofson, viceprezident pro výzkum v analytické společnosti IDC, který má více než dvacetileté zkušenosti v IT.

Nejvyšší ocenění si odnesla chilská firma GBO Ltda za webový taktický vojenský simulátor SETAC4W. Tento systém nabízí infrastrukturu pro vývoj válečných počítačových her v různých geografických prostředích a slouží jako tréninkový a podpůrný nástroj pro testování rozhodovacích procesů, které se odehrávají ve válečném konfliktu. Prostředí CACHÉ RAD, které už armáda používá, umožnilo vytvoření aplikace SETAC4W za pouhou třetinu času potřebného na vývoj původního nahrazeného systému.

Druhé místo obsadila firma Ntree Europa srl za svůj softwarový nástroj NPLAN pro prohlížení dat a správu. NPLAN využívá silné objektové technologie CACHÉ pro správu a interaktivní prohlížení vzájemně propojených vícerozměrných dat a tvorbu aplikací nad těmito informacemi.

Na třetím místě soutěže Innovator Award se umístila organizace Florida Department of Health (DOH) s aplikací Health Management System (HMS), která integruje záznamy pacientů, výsledky testů a zdravotnická data do jediné sítě spojující systémy nasazené ve zdravotnických odděleních po celé Floridě. Aplikace používá XML a objektovou technologii CACHÉ ke sdílení informací (včetně zeměpisných a očkovacích) na místní, oblastní, státní i federální úrovni.

„S nadšením sleduji vývojáře, kteří využívají výhod technologií CACHÉ k vytváření revolučních aplikací v různých průmyslových oborech,” řekl Paul Grabscheid, viceprezident InterSystems pro strategické plánování. „Gratulujeme vítězům CACHÉ Innovator Award a chceme poděkovat každému vývojáři, který se zúčastnil letošní soutěže.“

Plně funkční a neomezenou kopii CACHÉ lze zdarma stáhnout nebo vyžádat si ji na CD na webu InterSystems.

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí