Investice GTS Novera do L2 a WDM sítí: 158 milionů za jeden a půl roku

23. 7. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 22. července 2010 – Společnost GTS Novera, celonárodní telekomunikační operátor, investovala za rok 2009 a první pololetí roku 2010 do svých L2 a WDM sítí 158 milionů Kč. Důraz na tyto sítě podporuje zejména zájem ze strany regionálních poskytovatelů služeb připojení k internetu, kteří využíváním služeb GTS Novera získávají kvalitní a přitom cenově výhodnou platformu pro nabídku svých produktů. L2 síť GTS Novera s kruhovou topologií pro zamezení výpadku je určena pro poskytování služeb internetové konektivity a ethernetu. Na WDM síti pak GTS Novera nabízí vysokorychlostní bitově transparentní datový přenos v rámci služby Novera Lambda.

„Firmy, instituce veřejné správy, ale i regionální poskytovatelé telekomunikačních služeb potřebují mít při výběru svého poskytovatele připojení jistotu, že se na jeho síť mohou spolehnout. Proto jsou naše sítě zálohované a například národní L2 síť, která pokrývá 40 měst, je postavena v kruhové topologii, která zamezuje výpadkům služby. Do rozvoje našich sítí neustále investujeme, za poslední rok a půl to do L2 a WDM sítí bylo 158 milionů korun a tím naše investice v této oblasti nekončí," řekl Martin Novák, ředitel velkoobchodu datových národních služeb společnosti GTS Novera.

L2 síť
Národní L2 síť GTS Novera je vhodnou platformou pro poskytování služeb internetové konektivity a ethernetových služeb. Kruhová topologie sítě zamezuje výpadkům. Mezi služby, které GTS Novera na této síti poskytuje, patří Novera internet a Novera ethernet. Novera internet je službou pevného připojení k celosvětové síti internet s garantovanými parametry prostřednictvím komunikačního protokolu IP. Nabízí redundantní konektivitu do neutrálního propojovacího uzlu NIX.CZ o přenosové kapacitě 2×10 Gbit/s, mezinárodní konektivita je 2×10 Gbit/s (Vídeň, Frankfurt) s přímým propojením na evropská peeringová centra.

Služby Novera ethernet jsou ideální alternativou tradičně pronajímaných linek (SDH) a jsou nabízeny v různých rychlostech až do výše 10 Gigabit Ethernet (GigE), což umožňuje zákazníkům zvolit rychlost na základě svých preferencí. Zákazníkům nabízí celou řadu výhod. Mezi ně patří rychlý přenos velkých objemů dat, hlasu i videa, naprostá flexibilita šířky pásma, škálovatelnost, široké možnosti kapacity, jednoduché nastavení a správa, minimální investiční náklady a garantovaná úroveň služeb. Pro plně transparentní spojení ideální pro propojení dvou lokalit včetně možnosti přenášení kontrolních protokolů je určena služba Ethernet Private Line. Služba Ethernet Virtual Private Line pak podporuje tzv. multiplexed UNI, kdy na jednom fyzickém portu je možné terminovat více EVC (Ethernet Virtual Circuit). Pomocí Multiplexed UNI lze na ethernetu realizovat Hub-and-Spoke topologii, která je vhodná pro propojení centrály s více pobočkami.

L2 síť pokrývá 40 českých měst: Praha, Brno, Beroun, Ostrava, Benešov, Bystřice pod Pernštejnem, České Budějovice, Cheb, Česká Lípa, Frýdek-Místek, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Hodonín, Humpolec, Chomutov, Jihlava, Karlovy Vary, Kladno, Karviná, Kolín, Jablonec nad Nisou, Jihlava, Liberec, Mladá Boleslav, Most, Nový Jičín, Olomouc, Otrokovice, Opava, Pardubice, Pelhřimov, Písek, Plzeň, Prostějov, Přerov, Rožnov pod Radhoštěm, Šumperk, Tábor, Třebíč, Třinec, Trutnov, Turnov, Ústí nad Labem, Vsetín, Vyškov, Zábřeh, Znojmo a Zlín.

WDM síť
Na nově vybudované mezinárodní a národní D/CWDM síti je nabízena služba Novera Lambda. Ta zajišťuje vysokorychlostní bitově transparentní datový přenos na optické infrastruktuře s přenosovou kapacitou od 1 Gbs do 40 Gbs.

GTS Novera pak připravuje produkt zálohovaná lambda, který bude odolný proti přerušení optické infrastruktury a výpadku zařízení ve WDM síti. K automatickému přesměrování provozu v případě výpadku na záložní trasu dojde v čase několika desítek milisekund.

O společnosti GTS Novera
Společnost GTS Novera je celonárodní telekomunikační operátor, který poskytuje v garantované kvalitě komplexní portfolio hlasových, datových a internetových služeb. Vznikla v roce 2005 spojením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů GTS CZECH a Aliatel. V roce 2006 pak úspěšně dokončila akvizici dalších telekomunikačních operátorů působících na českém trhu – společností Contactel, Telenor Networks a Nextra. GTS Novera je součástí silného mezinárodního telekomunikačního uskupení GTS Central European Holding B.V., které je předním poskytovatelem telekomunikačních služeb ve středoevropském regionu. Společnost GTS Novera má v současnosti přibližně 500 zaměstnanců.

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET