INVEX více zaměřen na státní správu – přichází E-vize krajů, měst a obcí

2. 10. 2007

[Tisková zpráva] INVEX letos přináší novinku pro pro zástupce státní správy, krajů, měst a obcí. Během odborných dnů bude hostit pavilon G2 národní konferenci věnovanou problematice strategického řízení a využití ICT ve státní a veřejné správě. Konferenční dny jsou rozděleny na tematické bloky, každý den je věnován jiné cílové skupině posluchačů.

Projekt si klade za cíl seznámit moderní formou zástupce státní a veřejné správy s aktuálními problémy, výzvami i hrozbami pro státní a veřejnou správu v oblasti ICT. Konference, která svým prvním dnem významně naplňuje obsah Dne státní správy a samosprávy na Invexu (ústřední téma prvního dne veletrhu), zahrnuje kromě moderovaných diskusních panelů také prezentace konkrétních projektů ve státní správě.

Konference se koná pod záštitou ministra vnitra Ivana Langera, ministra pro místní rozvoj ČR Jiřího Čunka, ministra životního prostředí Martina Bursíka, ministra dopravy ČR Aleše Řebíčka a záštitou ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Navíc nově sestavená Rada vlády pro informační společnost (RVIS) bude zasedat poprvé právě těsně před Invexem a určitě by nejen Invexu slušela prezentace očekávané VIZE ČR v eGovermentu.

Jednotlivé konferenční bloky jsou rozděleny do nejrůznějších oblastí souvisejících s problematikou ICT ve státní a veřejné správě. V každé tematické sekci budou účastníci nejprve srozumitelnou formou seznámeni s danou problematikou a pak budou moci porovnat, jakým způsobem je možné jednotlivé nesnadné úkoly v praxi vyřešit. Úterý bude primarně zacíleno na centrální státní správu, zástupcům krajských měst a také obcí s rozšířenou působností. Po slavnostním zahájení a úvodním bloku s vrcholnými představiteli státní správy budou na pořadu dne aktuální témata jako je eGovernment a jeho praktické aplikace a samozřejmě také otázky elektronické správy dokumentů, které k praktické implementaci eGovernmentu neodmyslitelně patří. Odpolední část konferenčního dne pak odpoví mj. na otázky ohledně telekomunikačních služeb a infrastruktury či vysokorychlostních datových spojů pro obce. V neposlední řadě jsou očekávané přednášky ministerstev vnitra a spravedlnosti k novinkám ve státní správě.

Druhý den konference se více zaměří na samotná města a obce. V dopoledním bloku se budou moci starostové seznámit s problematikou telekomunikačních řešení pro obce i s momentálně tolik diskutovanou problematikou poskytování obecního připojení k internetu prostřednictvím WiFi. Odpoledne pak otevře otázku zakonných povinností měst a obcí či otázku dotačních a finančních instrumentů, které obce mohou využít například při investicích do ICT. Závěrečný blok se soustředí na otevře vyhlášení výsledků soutěže Chytrá města.

Partneři akce jsou Asseco, ČD Telematika, Gordic, První certifikační autorita, Software602 a Telefónica O2, mediálními partnery Parlament Vláda Samospráva, Regiony, Moderní obec, Inside, eGovernment, Computerworld a Veřejná správa.

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat