IP Video přes Mediální distribuční síť

10. 9. 2010

[Tisková zpráva] Mediální distribuční síť (Media Delivery Network, MDN) – nové řešení společnosti Ericsson k poskytování videa přes internet. V nadcházejících několika letech bude video přenášené přes internet představovat 90% veškerého síťového provozu. Nové řešení uspokojí požadavky diváků, minimalizuje náklady telekomunikačních operátorů spojené s nárůstem datového provozu a pomůže provozovatelům TV vysílaní i operátorům využít nové zdroje příjmů.

S rychlým rozmachem internetového videa a častějším využíváním zábavy na vyžádání ze strany spotřebitelů se očekává, že v nadcházejících několika letech bude video přes internet představovat více než 90% síťového provozu. Dnes dosahuje 35 až 60% v závislosti na konkrétní zemi. Společnost Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) nově nabízí systém MDN (Media Delivery Network) představující ucelené řešení k poskytování videa přes internet, aby pomohla provozovatelům TV vysílání a telekomunikačním operátorům poskytovat televizní služby požadované diváky a maximálně využít potenciál jejich sítí. Toto mediální řešení kombinuje síť k distribuci obsahu s širší nabídkou televizních řešení společnosti Ericsson a umožňuje tak telekomunikačním operátorům a provozovatelům TV vysílání využít nové zdroje příjmů plynoucí z růstu objemu přenosů videa, aniž by museli zvyšovat náklady na provoz sítě.

Objem videa přenášeného přes sítě telekomunikačních operátorů značně vzroste – spotřebitelé vyžadují vyšší kvalitu obsahu a televizní pořady na vyžádání, navíc v dnešním propojeném světě bez hranic jsou k dispozici nekonečné možnosti volby obsahu.

Giles Wilson, ředitel technologií televizních řešení společnosti Ericsson, prohlašuje: „Stalo se běžným sledovat video na internetu – uživatelé tak mohou sdílet své oblíbené programy a videoklipy s ostatními. Video už nemusíte sledovat pouze doma, telekomunikačním operátorům, kteří zajišťují datový provoz ve své síti, to však přináší problémy. Naše řešení MDN představuje platformu pro budoucnost „plnou videa“, která bude založena na individuálním sledování vysoce kvalitního obsahu kdekoliv, kdykoliv a na jakémkoliv přístroji, a současně pomůže telekomunikačním operátorům efektivně přenášet zvyšující se objemy dat v jejich sítích.“

Řešení MDN od společnosti Ericsson umožňuje telekomunikačním operátorům zavádět řešení, která se vypořádají s problémy způsobenými rostoucím objemem přenosů videa v jejich sítích. Řešení MDN je mediální sítí podporující vícekanálovou televizi, video na vyžádání a video obsah přenášený vysokorychlostním bezdrátovým připojením k internetu prostřednictvím společné klíčové infrastruktury. Patří sem řešení k distribuci a poskytování videa, coachingu, ukládání, streamování a převodu videa a systém správy obsahu (CMS). Nové řešení rovněž podporuje cílenou reklamu a rychlé změny kanálů napříč všemi platformami a na všech typech obrazovek.

Giles Wilson vysvětluje, že společnost Ericsson má v úmyslu stát se firmou, která změní televizní průmysl tím, že pomůže provozovatelům vysílání, tvůrcům programů a telekomunikačním operátorům urychlit vývoj televizního vysílání. Vize společnosti Ericsson týkající se budoucnosti televize vidí masový trh, na kterém se komunikace prolíná se zábavou a stává se vysoce individuálním zážitkem.

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.

www.ericsson.com
www.twitter.com/e­ricssonpress
www.facebook.com/techno­logyforgood
www.youtube.com/e­ricssonpress

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem