Elektronický formát Information System Document (ISDOC), který byl oceněn jako IT projekt roku 2009, sklízí další uznání na společensko-politických i odborných akcích.

15. 6. 2010

[Tisková zpráva] Information System Document (ISDOC) je formát elektronické fakturace, jehož součástí je i zaručený elektronický podpis, založený na kvalifikovaném certifikátu, čímž takový doklad plně vyhovuje definici daňového dokladu podle § 26 odst. 4 zákona č.235/2004 o dani z přidané hodnoty.

Během posledních dvou týdnů byl ISDOC prezentován hned na dvou významných akcích. Nejdříve to bylo 2. června v Hrzánském paláci v Praze při setkání nazvaném „IT projekt roku u premiéra“. Setkání bylo malým ohlédnutím za minulým ročníkem soutěže IT projekt roku, kterou již sedmým rokem pořádá sdružení České asociace manažerů úseků informačních technologií (CACIO). Zhodnocení soutěže a představení vítězů proběhlo za přítomnosti premiéra ČR pana Jana Fischera, který nad soutěží pro rok 2009 převzal záštitu. Přátelské setkání s panem premiérem zahájil poradce premiéra a bývalý prezident Sdružení pro informační společnost SPIS (dnes ICTU) pan Jiří Polák, následovalo krátké představení vítězných projektů, které v případě ISDOC prezentoval pan Petr Kuchař, člen představenstva ICT Unie a ABRA Software a.s.

Váš prohlížeč možná nepodporuje zobrazení této zprávy. Druhá prezentace projektu ISDOC, zaměřená tentokrát více na technické aspekty, proběhla na 18. ročníku konference Systémová Integrace 2010, pořádané Českou společností pro systémovou integraci (ČSSI) v pražském Paláci Žofín. Hlavním motivem letošní konference byla role ICT při zvyšování konkurenceschop­nosti firem a státu, kde se téma elektronické fakturace více než dobře hodilo. I tentokrát ISDOC prezentoval Petr Kuchař a to v samostatném bloku věnovaném prezentaci vítězných projektů soutěže CACIO.

Váš prohlížeč možná nepodporuje zobrazení této zprávy. Společnost ABRA Software byla iniciátorem myšlenky společného formátu ISDOC a výrazným způsobem přispěla k jeho vzniku. Technologii ISDOC integrovala již v polovině roku 2009 do svých informačních systémů ABRA řady Gx. Tyto systémy pomocí ISDOC umožňují zpracovávat velké množství dokladů v krátkém čase, čímž výrazně zlepšují produktivitu fakturační práce.

Informace o společnosti ABRA Software, a.s.
ABRA Software a.s. je členem skupiny United Software a.s. Patří k největším českým producentům podnikových informačních systémů s ročním obratem 145 mil. Kč. V současné době registruje v České republice a na Slovensku více než 15.000 aktivních licencovaných subjektů. Disponuje širokou sítí více jak 100 poboček a partnerů, kteří skýtají záruku profesionálních služeb. Základ řešení pro firmy všech velikostí tvoří řada moderních informačních systémů ABRA Gx, které lze upravit podle potřeb a požadavků zákazníka. ABRA Software a.s. jako první v oboru prošla již v roce 1996 certifikací ISO 9001. Je hlavním tvůrcem a propagátorem myšlenky elektronizace podnikání, zejména zavedení standardu elektronické výměny dokumentů (ISDOC) mezi podniky i veřejnou správou. Jejím heslem je: „Méně kravat, více práce“.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není