IT bezpečnost: Siemens posiluje své portfolio v oblasti Identity & Access Managementu

22. 3. 2006

[Tisková zpráva] Společnost Siemens rozšířila svou rodinu produktů HiPath SIcurity DirX prostřednictvím exkluzivní akvizice řešení "Global Trust" od kanadské firmy OKIOK. Řešení HiPath SIcurity DirX Access tak získává nové zásadní funkce: nový software umožňuje autentikaci identit i udělování a monitoring přístupových práv k chráněným webovým zdrojům (podle konceptu Identity Federa¬tion). DirX Access je důležitá komponenta DirX pro implementaci bezpečných procesů při obchodování na internetu v souladu s právními ustanoveními.

Správa obchodních transakcí přes web vyžaduje rychlou a bezpečnou identifikaci a autentikaci zaměstnanců, obchodních partnerů i zákazníků. HiPath Sicurity DirX Access podporuje všechny současné metody autentikace používané v těchto procesech, od uživatelského jména a hesla až k čipovým kartám s certifikáty. Díky rozšíření o „Global Trust“ jsou nyní i funkce jako správa webového přístupu (Web Access Mana¬gement), jednorázové přihlašování (Web Single Sign-On), tzv. propojení identit (Identity Federation) a bezpečnost webových služeb (Web Services Security) integrální součástí DirX Access.

Správa webového přístupu s jednorázovým přihlášením znamená, že pohyb po internetu je zabezpečený a uživatelé získávají přístup ke všem zdrojům, ke kterým jsou oprávněni, na základě jediného přihlášení k síti. Výměna uživatelských identit a přístupových práv s ostatními firmami podle principu Identity Federation například umožňuje bezpečný přístup z prostředí firemní webové aplikace k dodavatelským a dealerským systémům, bez nutnosti opakované autentikace. Rozsáhlé možnosti auditu a reportingu navíc podporují implementaci a dodržování firemních bezpečnostních nařízení a požadavků.

Vedle DirX a DirX Identity nyní rodina produktů HiPath SIcurity DirX nabízí plně integrovanou správu identit a přístupů, vyhovující veškerým požadavkům současných firemních bezpečnostních řešení.

Společnost Okiok, založená v roce 1973, je světovým průkopníkem v oblasti IT bezpečnosti a vývoje autentikačního softwaru, známá vysokou kvalitu svých produktů a služeb. Okiok nabízí širokou škálu integrovaných řešení, určených k zabezpečení specifických požadavků organizací v různých sektorech, včetně zdravotní péče, finančních služeb a státní správy. Portfolio produktů Okiok zahrnuje řešení pro šifrování a bezpečný přenos souborů, umožňující organizacím vyhovět požadavkům na ochranu osobních údajů, soukromí, a kontroly IT systémů. Více informací najdete na adrese www.okiok.com.

HiPath je podniková konvergenční architektura společnosti Siemens. Tato technologie umožňuje firmám dále rozvíjet své stávající hlasové a datové infrastruktury, chránit stávající investice a zavádět IP technologie druhé generace (2gIP). 2gIP aplikace optimalizují firemní procesy a vedou k trvalému zvyšování produktivity. Díky stále pokračujícímu vývoji produktů a softwaru je společnost Siemens předním inovátorem na cestě k hladké integraci komunikačních služeb v IT systémech. Podle analytiků se Siemens se svou HiPath architekturou stal jedničkou na trhu VoIP připojení a s tržním podílem 38,6% hodlá dále upevňovat své prvenství. Do dnešního dne si řešení HiPath zvolilo více než 70 % z 500 společností Fortune. Patří mezi ně BMW, DaimlerChrysler, Deutsche Bank, Ford, IBM, Kodak, SAP, BP a Volvo.

Další informace o technologii HiPath naleznete na adrese: http://www.si­emens.com/hipath

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?