IT pracovníci z oblasti zdravotnictví spoléhají na mobilní řešení

[Tisková zpráva] Rostoucí význam mobility pohánějí výhody v oblasti plnění norem, snížení chyb a přesného plnění úkolů

Praha 21. dubna 2009 – Společnost Motorola Enterprise Mobility, vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti podnikové mobility, na základě svého nedávného výzkumu zjistila, že více než 80 % řídících IT pracovníků ve zdravotnictví prohlásilo, že informační technologie jsou dnes pro jejich organizace důležitější, než byly v roce 2008. Respondenti uvedli mezi hlavní výhody zejména vyšší přesnost plnění objednávek, snížení manuálních chyb a vyšší produktivitu zaměstnanců díky využití mobilních technologií v rámci různých nemocničních prostředí.

Výzkum s názvem Motorola Enterprise Mobility Healthcare Barometer ukázal, že klíčové aplikace, které jsou hybatelem investic ve zdravotní péči, zahrnují elektronické zdravotní záznamy (EHR – electronic health records), elektronickou preskripci (CPOE – computerized physician order entry) a poskytování medikace. Je zajímavé, že dotazovaní řídící pracovníci také připomněli nárůst investic v oblastech sledování a správy/inventa­rizace hmotného majetku, který odráží nárůst finančních tlaků díky oslabení ekonomického klimatu.

Motorola Enterprise Mobility Healthcare Barometer zjistil, že využití klíčových mobilních aplikací respondenty přispělo k 31% snížení manuálních chyb. Chyby v medikaci jsou přitom mezi nejběžnějšími medicínskými chybami ve Spojených státech a poškodí alespoň 1, 5 miliónu lidí každý rok. Navíc samotné další medicínské náklady na léčení zdravotních komplikací způsobených léky, jež se přihodí v nemocnicích, dosahují při mírném odhadu 3,5 miliardy dolarů každý rok. Další běžně uváděné výhody zahrnují zvýšení produktivity zaměstnanců, vyšší přesnost plnění norem pro kvalitní reporting a vyšší přesnost plnění objednávek.

„Doktoři, lékaři a sanitáři ve zdravotním průmyslu jsou pod vyšším tlakem díky většímu počtu pacientů a nutnosti pracovat efektivněji a zároveň poskytovat vynikající zdravotní péči,“ uvádí Vivian Funkhouser, vedoucí oddělení Global Healthcare Solutions ve společnosti Motorola Enterprise Mobility Solutions. „Díky rozsáhlé řadě zařízení pro mobile computing, skenování čárových kódů, RFID a bezdrátové technologie odpovídá Motorola na identifikované problémy tohoto průmyslového odvětví pomocí mobilizace aplikací, které poskytnou efektivnější péči o pacienty, a to bez omezení a v rámci celého průběhu péče.“

Respondenti prokázali vyšší zájem o VoWLAN sítě (voice over wireless local area networks), fixed mobile convergence (FMC) a nabídky systémů pro sběr dat jako součást své strategie investic do mobility. Vyšší procento řídících pracovníků v obou zemích amerického kontinentu (70 %) dosvědčilo, že využívá mobilní strategii než v Evropě (46 %) a v Asii a Pacifiku (41 %). Sledovaní řídící pracovníci z oblasti IT ve zdravotnictví naznačili, že návratnost vložených prostředků je nejběžnější zdůvodnění investic do mobilní a bezdrátové technologie a v blízkém závěsu za ní lze najít plnění norem a celkové náklady na vlastnictví. Studie odhalila, že mobilní pracující v oblasti zdravotní péče, kteří využívají několik klíčových mobilních aplikací, jsou schopní ušetřit zhruba 39 minut denně, což vede k lepší péči o pacienty nebo snížení mzdových nákladů.

Zdravotnické a rehabilitační zařízení Sands Point Center for Health & Rehabilitation v Port Washingtonu N.Y. se 180 lůžky ožilo v říjnu 2007 s mobilním systémem EMR. Ten má za úkol zvýšit úroveň osobní interakce mezi zaměstnanci kliniky a pacienty. Řešení pro zdravotní péči SigmaCare od společnost Motorola významně zlepšilo dokumentaci, postupy při rozhodování a péči o pacienty, což se odrazilo ve větší efektivitě pracovních postupů a také finančním příjmu. Časopis U.S. News & World Report nedávno označil Sands Point Center za jedno z nejlepších zdravotních středisek v New Yorku.

„Naše podnikové mobilní řešení nám dodává veškeré informace, které potřebujeme mít na dosah ruky. To nám umožňuje věnovat více času poskytování kvalitní péče pacientům,” říká Fran Regan, vrchní sestra v Sands Point Center for Health & Rehabilitation. „Mobilní EMR systém vylepšil produktivitu našeho zdravotního personálu o téměř jednu hodinu u každého zaměstnance. Během pěti let očekáváme 450% návratnost investic.”

O výzkumu
Společnost Motorola provedla nezávislý výzkum, jehož cílem bylo změřit postoje a chování při procesech rozhodování u řídících pracovníků. Této studie na výzkum trhu se zúčastnilo více než 3 400 řídících pracovníků z oblasti IT ze 14 zemí světa, a to prostřednictvím výzkumných partnerů společnosti Motorola – e-Rewards a TNS. Společnost e-Rewards je největší internetový panel na výzkum „pouze na pozvání“, který spolupracuje se 750 výzkumnými společnostmi. TNS je celosvětové seskupení zavývajícím se informacemi a přehledem o trzích. Aktivní je v 80 zemích. Cílem výzkumu bylo poskytnout důležité měřítko pro celkové vnímání a využití mobilních a bezdrátových technologických řešení v rámci celé řady komerčních odvětví a odvětví veřejných služeb.

O společnosti Motorola
Společnost Motorola je celosvětově známá inovacemi v oblasti komunikačních technologií a soustředí se na pokrok ve způsobu, jakých se svět spojuje. Od širokopásmových komunikačních infrastruktur, podnikové mobility a řešení pro veřejnou bezpečnost až po HD video a mobilní zařízení vede Motorola další vlnu inovací, které pomáhají lidem, podnikům i státním institucím v kontaktu s jejich blízkými, k získávání potřebných informací a neomezenému přístupu k informacím. Motorola (NYSE: MOT) dosáhla v roce 2008 prodeje ve výši 30,1 miliardy USD. Pro podrobnější informace o společnosti, prosím, navštivte www.motorola.com.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst