J.K.R. mezi TOP dodavateli ERP

5. 1. 2010

[Tisková zpráva] Vůdčí postavení společnosti J.K.R., dodavatele ERP třídy Byznys, potvrdil průzkum realizovaný Centrem pro výzkum informačních systémů (CVIS). U středně velkých organizací je přitom J.K.R. v současné době mezi třemi největšími dodavateli.

Společnost J.K.R. se podle informací CVIS počtem implementací u malých, středních i velkých organizací umístila vždy mezi pěti největšími dodavateli All-in-One ERP systémů v České republice. Dlouhodobě nejsilnější pozici mají ERP třídy Byznys u středně velkých organizací, kde J.K.R. s tržním podílem téměř 9 % patří mezi tři lídry trhu. Z výzkumu dále vyplývá, že ERP systémy v tomto roce pořizovaly především malé firmy, což lze podle CVIS přičítat zejména nahrazování ekonomických systémů plnohodnotnými ERP řešeními. Svou pozici v tomto segmentu posílila i společnost J.K.R., která zvýšila svůj tržní podíl na 5,5 %. Velmi dobrou pozici má J.K.R. také u velkých organizací s více než 250 zaměstnanci, kde společnost dosáhla tržního podílu 4,4 %.

Petr Sodomka, předseda CVIS, k tomu uvádí: „Naše výzkumy českého trhu ukazují, že ERP třídy Byznys se umí prosazovat v širokém segmentu organizací od 10 až do 1 000 zaměstnanců. Udržují si stabilní zastoupení zejména mezi malými a středně velkými firmami. V obou segmentech používá tyto aplikace téměř 1 000 společností (442 malých a 497 středních). Z hlediska tržního podílu a jeho stabilního rozvoje řadíme ERP třídy Byznys mezi pět nejvýznamnějších českých ERP produktů kategorie All-in-One.“

„Výsledky průzkumu potvrzují správnost naší cesty – stát se v ČR dominantním a vůdčím dodavatelem podnikových informačních systémů, zejména pro oblast středních a větších organizací,“ doplnil Vladimír Králíček, generální ředitel J.K.R.

Společnost J.K.R. v tomto roce rozšířila své ERP třídy Byznys o nové řešení Byznys DMS pro elektronické zpracování dokumentů a jejich provázání s obchodními procesy. Dále v ERP třídy Byznys nedávno přibylo více než 70 vylepšení a nový modul Pozastávky, který poskytuje uživateli kompletní podporu pro práci s pozastávkami a správcům a manažerům nabízí komfortní a detailní přehled o všech částech finanční zakázky. Byznys například nově nabízí rozšířené funkce autorizace dokladů a odvolávek, možnost využít informace z insolventního rejstříku u obchodního partnera, a v neposlední řadě byly do systému zapracovány také dlouho očekávané mimořádné daňové odpisy. Součástí ERP třídy Byznys je i zapracování funkce ISDOC, která sjednocuje doposud různé formáty elektronických daňových dokladů, díky čemuž je možné posílat elektronické faktury napříč všemi ekonomickými systémy, a to včetně systémů státní správy. V současné době podporují systémy třídy Byznys také přímé přihlášení na portál datových stránek a umožňují zde uživatelům pročítat datové zprávy a ukládat je do systému jako přílohy k libovolným záznamům. Mezi nové uživatele ERP třídy Byznys se v poslední době zařadily například společnosti S-COMP Centre CZ, K+K Krček, Atento Česká republika, Darte, Gradus či VSK Profi.

O společnosti J.K.R.
Společnost J.K.R. je s produkty řady Byznys předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes má celostátní působnost a kromě příbramské centrály má pobočky v Praze a Teplicích. Také disponuje rozsáhlou sítí smluvních partnerů.

Informační systémy třídy Byznys využívá v Česku více než 1 200 instalací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky figurují například Canaria Travel, Central Group, Český svaz ledního hokeje, Dopravní podnik města Pardubic, H & H Hotels, Humi Outdoor, Marimex, Ravak, Ryor či Vltava-Labe-Press.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO