Jak mohou videokonference pomoci vašemu podnikání

5. 8. 2010

[Tisková zpráva] Pomocí Business Advantage Calculatoru si spočítate částku ušetřenou při implementaci videokonferencí

Praha – 5. srpna 2010 – Společnost TANDBERG, která je nyní součástí společnosti Cisco zpřístupnila na svých webových stránkách aplikaci, která pomůže vypočítat, jaké úspory by firmám přineslo zavedení videokonferencí. TANDBERG Business Advantage Calculator je dostupný v češtině na adrese http://www.tandberg-business-advantage.com/De­fault.aspx?lan­g=CZ.

„Díky Business Advantage Calculatoru nyní můžeme jednoduchým způsobem ukázat, jaké výhody přináší využívání videokonferencí oproti tradičním a často méně efektivním metodám komunikace. Důležité také je, že tyto výhody mohou využívat všichni, zaměstnanci i top management,“ vysvětluje Anna Janas, marketingová manažerka CEE Cisco Telepresence Technology Group.

Pokud například použijeme Business Advantage Calculator pro společnost z České republiky zaměstnávající 250 lidí, jejíž vedoucí zaměstnanci absolvují ročně 100 zahraničních služebních cest a dalších 1200 po ČR, vychází vypočítané hodnoty takto:

• roční výdej na služební cesty činí přibližně 151 607,58 €
  • zaměstnanci stráví ročně na cestách více než 5 135 neefektivních hodin
  • při služebních cestách se ročně vyprodukuje 89 tun CO2
  • celkové náklady vynaložené společností v souvislosti se služebními cestami jsou 306 135,18 €

Podle nedávné analýzy společnosti Frost & Sullivan se dá očekávat, že se region střední a východní Evropy (CEE) stane lídrem v oblasti webových konferencí. V roce 2008 měl tento trh hodnotu 3,2 mil dolarů a do roku 2014 pravděpodobně poroste více než pětkrát, a bude mít hodnotu 16,7 mil dolarů. Jedním z faktorů, které tento proces zpomalují, je nízké povědomí firem o výhodách, které jim takovéto řešení nabízí. To je také jedním z důvodů, které vedly ke spuštění aplikace Business Advantage Calculator.

Aplikace poskytuje cenné informace o tom, kolik může firma ušetřit využíváním moderních komunikačních nástrojů, namísto nákladných služebních cest. Kalkulace je založena na průměrných výdajích za cestovné a ubytování nebo také na frekvenci služebních cest. Kalkulátor zároveň dokáže odhadnout, kolik hodin strávil zaměstnance samotným cestováním a vyčíslí tento nevyužitý čas v penězích.

Videokonference umožňují společnostem vytvořit flexibilní pracovní prostředí, kde organizace meetingů a účast na nich nepředstavuje žádný problém. Absence služebních cest může také napomáhat k harmonizaci rodinných vztahů zaměstnanců a růstu jejich celkové spokojenosti. K té přispívá nejen tento faktor, ale také to, že videokonference zvyšují produktivitu práce. Tím pádem zaměstnanci dosahují lepších výsledků a jejich spokojenost s prací roste. Je však obtížné číselně vyjádřit nehmotné výhody tohoto řešení, jako je právě spokojenost zaměstnanců.

Časté obchodní cesty neznamenají zátěž jen pro firemní rozpočet, ale také pro životní prostředí. Využíváním dopravních prostředků dochází k produkci oxidů uhlíku, ale zavedením nástrojů pro spolupráci na dálku je možné jejich množství omezit. Business Advantage Calculator dokáže spočítat, o kolik by byla snížena produkce CO2 při omezení služebních cest.

V současnosti TANDBERG organizuje kolem 67 000 videokonferencí měsíčně. To za tuto dobu představuje snížení emisí CO2 o 7 tun. I tento ukazatel lze převést na finanční hodnotu. Společnostem jsou určovány limity na produkci oxidu uhličitého. Ty, které tyto požadavky nesplňují, mohou zakoupit povolenky pro produkci vyššího množství CO2 od společností, které těchto limitů nedosáhly. Kromě zřejmých pozitivních dopadů na životní prostředí tak lze snížením produkce CO2 získat také reálné finanční výhody.

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí