James O' Neill jmenován výkonným ředitelem Siemens Enterprise Communications

9. 10. 2008

[Tisková zpráva] Výkonným ředitelem Siemens Enterprise Communications, nově založeného společného podniku americké soukromé investiční firmy Gores Group a koncernu Siemens, byl jmenován James R. O’Neill, který se v oblasti technologií pohybuje již třicet let.

Rodák z Irska, který získal v roce 1976 americké občanství, disponuje značnými zkušenostmi z vysokého mezinárodního managementu v oblasti sítí, elektroniky, integrace rozsáhlých systémů, komunikací a počítačových technologií. Naposledy působil jako výkonný ředitel CompuDyne, jedné z firem portfolia Gores Group, která je předním poskytovatelem produktů a služeb v sektoru veřejné bezpečnosti.

„Opakované úspěchy v řízení nadnárodních firem s mnohamiliardovými rozpočty, jež dosahovaly závratných obratů a nárůstů zisku, činí z Jima O’Neilla ideálního kandidáta pro řízení této společnosti,“ řekl Mark Stone, předseda představenstva Siemens Enterprise Communications a generální ředitel Gores Group. „V jeho prospěch hovoří i dlouholeté zkušenosti z oblasti technologií, orientace na uspokojování potřeb zákazníků, a úspěchy v řízení integračních procesů.“

„Je mi ctí stát v čele takto dynamické firmy, jež disponuje výjimečnými zaměstnanci, význačnými zákazníky i špičkovými řešeními a službami,“ řekl O’Neill. „Budu se soustředit na další rozvoj portfolia firmy tak, abychom zvýšili svůj podíl na trhu řešení podnikové komunikace a datových sítí.“

Před nástupem do CompuDyne pracoval O’Neill čtyři roky ve společnosti Northrop Grumman jako prezident skupiny informačních technologií, jež byla s rozpočtem 4,5 miliardy dolarů jedním z předních světových poskytovatelů vyspělých IT řešení pro sektor státní správy. Již předtím působil v rámci IT skupiny Northrop Grumman jako prezident divize výpočetních systémů, která se věnovala prodeji řešení v oblasti sítí, firemních výpočetních systémů, zabezpečení a ukládání dat.

Před nástupem do Northrop Grumman v roce 2002 zastával O’Neill klíčové posty v oboru, mj. jako senior viceprezident a generální ředitel Oracle Service Industries, kde zodpovídal za globální prodeje a konzultační činnost v sektorech komunikací a veřejných služeb. Pracoval také jako prezident divize Government Solutions v Lucent Technologies a viceprezident a generální ředitel Federal Government Region ve společnosti Digital Equipment Corporation, kde měl celosvětově na starosti dodávky pro státní sektor.

„Jsem plně přesvědčen, že jsme do čela Siemens Enterprise Communications, naší doposud největší a nejvýznamnější akvizice, vybrali toho správného manažera," řekl Alec Gores, zakladatel a předseda představenstva Gores Group. “Jim O’Neill úspěšně řídil rozsáhlé a komplexní nadnárodní organizace a prokázal velký talent pro jednání se zákazníky, zaměstnanci i partnery v oblasti technologií.

V následujících měsících se bude O’Neill soustředit na sloučení aktivit Siemens Enterprise Communications s dalšími dvěma firmami z portfolia Gores Group, kterými jsou Enterasys, poskytovatel řešení v oblasti síťových zařízení a zabezpečení, a SER Solutions, firma vyvíjející software pro call centra. Spojením těchto tří firem vznikne ještě širší nabídka v oblasti firemních sítí a komunikací, sestávající ze špičkových produktů, řešení a služeb pro sjednocenou komunikaci, založených na principech otevřené komunikace. 30. září 2008 získala renomovaná americká privátní investiční firma Gores Group 51% podíl v Siemens Enterprise Communications. Siemens si ve společném podniku ponechává zbývajících 49 procent.

O’Neill získal bakalářský titul na St. Anselm College v New Hampshire a absolvoval kurzy vrcholového managementu po celém světě. V roce 2008 zastával funkci předsedy Rady pro profesionální služby a místopředsedy výkonného výboru Technologické rady Severní Virginie. O’Neill je rovněž členem správních výborů Technologické rady státu Maryland a Americké asociace pro nemoci srdce. V roce 2006 získal titul Dodavatel roku v sektoru státní správy, který uděluje Technologická rada Severní Virginie, Rada pro profesionální služby a publikace Washington Technology.

Gores Group je soukromá investiční společnost se zaměřením na akvizice kontrolních podílů ve firmách, kterým nabízí své řídící zkušenosti a flexibilní kapitálovou bázi. Společnost spojuje znalosti v oblasti řízení a firemního auditu se zkušenostmi v oblasti fúzí a akvizic. Gores Group byla založena v roce 1987 a má kanceláře v Los Angeles, Boulderu a Londýně. Další informace najdete na www.gores.com.

Siemens Enterprise Communications je společný podnik přední privátní investiční firmy Gores Group a koncernu Siemens. Vedle Siemens Enterprise Communications GmbH & Co. KG a jejích poboček po celém světě patří do společného podniku i aktivity Enterasys Networks a SER Solutions, čímž vznikl nový vedoucí hráč v oblasti firemních komunikačních řešení, s nabídkou špičkových produktů a řešení pro sjednocenou komunikaci, kontaktní centra a zabezpečené sítě. Více než 14 000 zaměstnanců po celém světě vytváří komunikační a síťová řešení založená na principech otevřené komunikace pro firmy všech velikostí. Tato řešení přinášejí vyšší produktivitu, rychlost i zabezpečení firemních procesů v jakékoliv síťové či IT infrastruktuře. Ve fiskálním roce 2007 dosáhla společnost Siemens Enterprise Communications obratu ve výši zhruba 3,2 miliardy eur. Více informací o společnosti Siemens Enterprise Communications najdete na www.siemens.cz/en­terprise nebo www.hipath.cz.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny. Společnost zaměstnává zhruba 400.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle jejich individuálních potřeb. Siemens nabízí svým zákazníkům ve 190 zemích inovativní technologie a komplexní know-how. Společnost byla založena před 160 lety a působí v oblastech informace a komunikace, automatizace a pohony, energetika, doprava, zdravotnictví a osvětlení. Více informací najdete na www.siemens.com a www.siemens.cz.

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu