Java technologie od Sunu získaly pět ocenění Produkt roku od Developer.com

[Tisková zpráva] Produkty JavaServer Faces, Java ME Wireless ToolKit, Java Studio Creator, Java EE 5 a Sun Java System Identity Manager zvolili vývojáři jako vítěze v příslušných kategoriích.

SANTA CLARA, Kalifornie – 18. ledna 2006, PRAHA – 1. února 2006 – Společnost Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), tvůrce a hlavní propagátor technologie Java, oznámila, že pět jejích vývojářských produktů a technologií zvítězilo v každoročních cenách Produkt roku webu Developer.com. Ze stovek nominací vybrali vývojáři jako vítěze produkty Sun JavaServer Faces, Sun Java ME Wireless ToolKit, Sun Java Studio Creator, Java Platform Enterprise Edition 5 (Java EE 5) a Sun Java System Identity Manager.

„Sun neustále přináší komunitě Java vývojářů technologické novinky, inovace za poslední rok přitom zasahují všechny úrovně vývoje v Javě,“ řekl Jeff Jackson, senior viceprezident Java Enterprise Developer Products and Platforms Group společnosti Sun Microsystems. „Díky tomu, že úzce spolupracujeme s komunitou Java vývojářů a s open source komunitou a že jejich podněty promítáme do naší technologie, se nám daří nadále stavět na úspěchu Javy. Velice si vážíme podílu komunity na těchto inovacích a těšíme se na další spolupráci a úspěchy.“

Podrobnější informace o oceněních webu Developer.com:
Nejlepším JSR (Java Specification Request) byla zvolena specifikace JSR 244, tedy platforma Java EE 5. Při jejím vývoji byl kladen důraz zejména na zjednodušení práce vývojářů, kteří potřebují bezpečnou, přenosnou a škálovatelnou platformu pro podnikové aplikace. Java EE 5 zjednodušuje programování pomocí anotací, programování na principu POJO (Plain Old Java Object) a pomocí vkládání prostředků. Dále podporuje nejnovější standardy webových služeb, nové programovací rozhraní pro Java Persistence a technologii JavaServer Faces, která zjednodušuje vytváření webových aplikací založených na metodě AJAX.

Sun J2ME Wireless Toolkit už třetí rok v řadě zvítězil v kategorii produktů pro vývoj bezdrátových a mobilních aplikací. Podle průzkumu agentury Ovum přesáhla v roce 2005 instalovaná základna mobilních zařízení s podporou Javy jednu miliardu. Špičková podpora této vývojové sady pro vyspělá programovací rozhraní platformy Java ME, snadné používání a bohatá funkční výbava z ní dělá nepostradatelný nástroj pro vývojáře mobilních aplikací, kteří chtějí oslovit tento rozsáhlý trh.

V kategorii Java nástrojů už druhý rok v řadě zvítězil nástroj Sun Java Studio Creator pro vývoj webových aplikací. Ten spojuje sílu stoprocentní podpory standardů Javy s vizuálními metodami zjednodušeného vývoje a poskytuje vývojářům vysoce efektivní a produktivní prostředí pro vytváření webových aplikací.

V kategorii Framework zvítězila technologie Sun JavaServer Faces, která kvalitně definovanou kostrou komponent, stavů a událostí zjednodušuje vytváření uživatelských rozhraní pro webové aplikace. Technologie JavaServer Faces velice dobře spolupracuje s metodou AJAX, poskytuje prostředky pro zohlednění rozdílů mezi různými prohlížeči a skrývá komplikace jazyka Javascript. Technologie JavaServer Faces je navržena s ohledem na vývojové nástroje. To znamená, že s nástroji jako Java Studio Creator mohou vývojáři vytvářet celé webové aplikace prostým přetahováním komponent JavaServer Faces myší.

V kategorii bezpečnostních nástrojů a doplňků zvolili vývojáři Sun Java System Identity Manager. Ten kombinuje služby správy uživatelů a synchronizace identit a pomáhá efektivně a bezpečně spravovat uživatelské profily a oprávnění v průběhu celého životního cyklu identit. Jako součást řešení Solaris Enterprise System je Java System Identity Manager vývojářům i uživatelům k dispozici bezplatně.

O oceněních webu Developer.com
Ocenění Produkt roku webu Developer.com jsou udělována technologiím a produktům, které významně ovlivňují práci programátorů. Byly nominovány stovky produktů, z nichž čtenáři hlasováním zvolili vítěze jednotlivých kategorií.

Webový server Developer.com je majetkem společnosti JupiterWeb, divize společnosti Jupitermedia (Nasdaq: JUPM). Další informace najdete na webu www.developer.com.

O společnosti Sun Microsystems, Inc.
Od svého vzniku v roce 1982 prosazovala společnost jedinečnou vizi „The Network Is The Computer™“ („Síť je počítačem“), která vynesla Sun Microsystems Inc. (Nasdaq: SUNW) na čelní místo mezi poskytovateli výkonného hardwaru, softwaru a služeb pro provoz internetu a umožnila společnostem po celém světě zmnohonásobit rozsah podnikání. Sun působí ve více než 100 zemích světa. Více informací naleznete na webové adrese http://sun.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).