Jsou vaše děti během prohlížení internetového obsahu opravdu v bezpečí?

[Tisková zpráva] Brno, 7. 9. 2010 – Společnost TrustPort, přední výrobce bezpečnostního softwaru, varuje rodiče před nebezpčím, které na děti číhá během surfování na internetu. Prázdniny skončily a před rodiči je teď nový úkol: zajistit pro své děti nezbytné školní pomůcky. Někteří rodiče se chystají koupit svému dítěti mimo jiné stolní počítač nebo notebook, případně obnovit stávající domácí počítačové vybavení. Co ale možná ještě nezvážili, je zajistit bezpečí svých ratolestí během používání internetu.

Pro firmu TrustPort je online bezpečnost vždy prvořadou záležitostí. Podle studie společnosti Harris Interactive stráví děti na internetu přibližně 40 hodin měsíčně. Více než 60 % rodičů věří, že se děti na internetu vzdělávají a netráví tam čas zbytečně. Přitom jedna třetina dotázaných dětí tvrdí, že kdyby jejich rodiče kontrolovali, čemu se na internetu věnují, rozhodně by své chování online změnili.

TrustPort upozorňuje na nebezpečné stránky, které nemusejí obsahovat žádný škodlivý kód, přesto jsou nežádoucí z hlediska svého obsahu. Ten může být zaměřen například na znázornění sexu, propagaci násilí či hazardních her. Rodiče mohou své děti ochránit před návštěvou takových stránek nejen otevřenou komunikací o tomto tématu, ale i pomocí technologie rodičovského zámku, obsažené v produktech firmy TrustPort. Rodičovský zámek spolehlivě detekuje a blokuje nežádoucí weby, spadající do některé ze třinácti definovaných kategorií. Blokování jednotlivých kategorií lze individuálně zapnout nebo vypnout. Kromě toho je možné zadat další konkrétní webové adresy , které mají být blokovány nad rámec stránek nabízených kategorií. Pokud rodičovský zámek vyhodnotí stránky jako nevhodné, webový prohlížeč zobrazí chybovou hlášku se základní informací o stránce a důvod, proč je přístup na stránku blokován. Aby děti nemohly manipulovat s nastavením rodičovského zámku, rodiče mohou zámek opatřit heslem.

TrustPort radí každému rodiči, který chce ochránit své děti v dnešním online světě, aby se řídil následujícími doporučeními:

• otevřeně komunikujte s vašimi dětmi o možných nástrahách a o nevhodném obsahu některých webových stránek
  • nedovolte dětem, aby sdělovaly svá osobní data ani elektronickou poštou, ani přes sociální sítě, ani vyplňováním jakýchkoli webových formulářů
  • nainstalujte na počítač vašich dětí vhodný bezpečnostní program, který obsahuje rodičovský zámek, např. TrustPort PC Security
  • věnujte chvíli svého času patřičnému nastavení a zabezpečení rodičovského zámku na počítači vašich dětí a dbejte na to, aby se bezpečnostní program, jako je TrustPort PC Security, mohl automaticky aktualizovat a být tak připraven na nejnovější rizika

Profil společnosti TrustPort
TrustPort je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Produkty firmy TrustPort se v současné době svou kvalitou řadí ke světové špičce. V nezávislých testech se umisťují vždy na předních příčkách díky vynikající antivirové technologii, postavené na dvou skenovacích jádrech.

Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst