Internetové soutěže Junior Internet otevřeny až do 15. února

21. 1. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 20. 1. 2009 – Až do 15. února se mohou talentovaní mladí lidé do 18 let hlásit do internetových soutěží projektu Junior Internet. Vyhlášeny jsou pro ně soutěže webových stránek, grafických prací i esejí na téma Internetu. Vítězové získají hodnotné ceny i finanční odměny na další rozvoj svých projektů. Svůj projekt budou také moci představit na mezinárodním sympoziu Junior Internet, kterého se zúčastní i vítězové z dalších zemí Evropy.

V rámci jubilejního 10. ročníku Junior Internetu byly vyhlášeny celkem 4 soutěže:

• JuniorWeb – soutěž webových stránek a internetových projektů
  • JuniorDesign – soutěž designů a grafických návrhů
  • JuniorText – soutěž textů na téma „Moje vize Internetu v roce 2020“
  • JuniorErb – soutěž webových stránek pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou správu Vyhlášena je také speciální Aukro cena pro webové stránky s významným přínosem pro uživatele Internetu. Její vítěz si odnese částku 20 000 Kč.

Přihlašovat se do soutěží mohou mladí lidé do 18 let na adrese www.juniorinter­net.cz. Uzávěrka je 15. února 2009.

Vítězové ve všech kategoriích získají hodnotné ceny od sponzorů soutěže. Pro jednoho vítěze ve starší i v mladší kategorii soutěže JuniorWeb je navíc přichystána také finanční odměna 15 000 Kč od společnosti Dignity, která se stala dlouhodobým generálním partnerem Junior Internetu. „Ceníme si mladých lidí, kteří věnují svůj čas a energii tomu, aby pracovali na sobě a svých internetových projektech,“ říká Jan Václav Čep za Dignity, „proto jsme se rozhodli vítěze soutěže JuniorWeb podpořit základní částkou 15 000 Kč. Rádi budeme dále participovat na rozvoji vybraných projektů.“

Ani ti, kteří nezvítězí, si však nemusí zoufat. Všichni účastníci soutěží budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční v sobotu 28. března 2009 v Praze. Připraven na ní bude zajímavý program plný přednášek o Internetu, prezentací úspěšných projektů, diskusí se známými internetovými osobnostmi i soutěží. Jelikož konference proběhne letos již podesáté, bude zde i prostor zhodnotit předchozích 9 ročníků a představit, kam až došli někdejší vítězové Junior Internetu a jaké projekty dnes vytvářejí. I ostatní účastníci si pak budou moci odnést zajímavé počítačové ceny z tradiční tomboly.

Projekt Junior Internet probíhá nejen v České republice, ale i ve Francii, Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Praha letos bude hostit také třídenní mezinárodní sympozium ve dnech 27. – 29. 3. 2009, na které se sjedou všichni vítězové z ČR i ostatních zemí. Ti navštíví i českou konferenci Junior Internet, takže všichni účastníci budou mít příležitost seznámit se s mladou evropskou internetovou elitu.

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Záštitu nad soutěží JuniorErb převzal předseda Senátu Parlamentu ČR, pan Přemysl Sobotka, nad projektem Junior Internet děkan FHS UK, doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc.. Generálním partnerem projektu je Adobe Systems, Aukro a Dignity. Partnerem projektu jsou Axima a Sun Microsystems, mediálními partnery Lupa.cz, Zdroják.cz, Alík.cz a Cleevio. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti Microsoft, Computer Press, Zoner, Symantec a Software602.

Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinter­net.cz.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?