JuniorMobil a JuniorErb s prodlouženou uzávěrkou

[Tisková zpráva] Celkem 305 přihlášek přišlo do uzávěrky soutěží Junior Internetu organizátorům ze sdružení Together Czech Republic a BMI. Se 129 přihláškami byl největší zájem o soutěž JuniorWeb, následovaly soutěže JuniorText (93 přihlášek), JuniorDesign (54) a JuniorProject (18 přihlášek).

Pro kategorie JuniorErb a JuniorMobil, které byly v 9. ročníku Junior Internetu vyhlášeny poprvé, byla uzávěrka prodloužena ještě do 29. února. Cílem projektu Junior Internet je podporovat talentované mladé lidi se zájmem o Internet.

Do soutěže JuniorMobil lze přihlásit jakoukoli aplikaci pro mobilní telefony, téma je libovolné a vynalézavosti se meze nekladou. Může jít o mobilní hru, aplikaci pro komunikaci, užitečné vylepšení funkcí mobilního telefonu či jakoukoli jinou aplikaci. Mobilní aplikace budou hodnoceny na mobilních telefonech Nokia 6230i, Sony Ericsson K750i a Nokia N70. Stačí, aby aplikace byla plně funkční na jednom z těchto telefonů. Podrobné propozice soutěže jsou uvedeny na www.juniorinter­net.cz.

JuniorErb je soutěží, která volně navazuje na podobně zaměřenou soutěž webů pro města a obce Zlatý erb. Soutěžit v ní však mohou s webovými stránkami pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou správu pouze autoři do 18 let. Ti poté budou své práce budou prezentovat i na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, která se uskuteční 7. a 8. dubna v Hradci Králové. Záštitu nad soutěží JuniorErb převzal předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka.

Do obou soutěží se mohou mladí lidé přihlašovat na adrese www.juniorinter­net.cz až do 29. února 2008. Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou pro rok 2008 Axima, Nadace Vodafone a Mezinárodní višegrádský fond.

Dopravcem projektu je společnost Eurolines. Ceny pro vítěze soutěží a do tomboly pro účastníky konference věnovaly společnosti ESET, Vogel Burda Communications, Computer Press, časopis Mobility, Microsoft, Zoner Software a další. Mediálními partnery jsou Dětská tisková agentura a Alík. Záštitu nad projektem Junior Internet převzal děkan Fakulty humanitních studií UK doc. dr. Ladislav Benyovszky. Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinter­net.cz.

Junior Internet se již podeváté pořádá jako jedna z hlavních akcí Března – měsíce internetu, organizovaného BMI sdružením. Hlavním partnerem letošního 11. ročníku BMI je Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Business Media CZ, Reader´s Digest Výběr a Vogel Burda Communications, odborným partnerem FORInternet.

DigiZone.cz: Sat novinky: slovenská TV8 HD i ruský NTV Mir

Sat novinky: slovenská TV8 HD i ruský NTV Mir

DigiZone.cz: V Plzni odstartovalo Radio 1

V Plzni odstartovalo Radio 1

Lupa.cz: Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují