K2 atmitec: 20 let v IT byznysu

[Tisková zpráva] Ostrava, 7. 3. 2011 – Společnost K2 atmitec s. r. o., přední český výrobce informačních systémů a provozovatel vlastního Datového centra K2, oslaví tento rok významné jubileum – 20 let úspěšného působení na českém, slovenském i mezinárodním trhu. A stejně jako u většiny společností, i tady stála na počátku malá firma, která začínala prodejem HW, distribucí a velkoobchodním prodejem PC komponentů.

„Pár let po revoluci, kdy jsme společnost zakládali, byly u nás PC komponenty a počítače žádanou novinkou, a mezi naše zákazníky patřily především soukromé společnosti. Skončila éra sálových počítačů a vznikaly servery a lokální počítačové sítě. Uvědomovali jsme si, že se počítače v brzké době stanou komoditou. Začali jsme proto pomýšlet nad další možnosti rozvoje a rozhodli se pro vývoj ERP systému,“ popisuje začátky společnosti její ředitel a jeden z jejich zakladatelů Luděk Vydra.

Společnost postavila svůj informační systém na zcela jiné myšlence než  jejich konkurence. ERP systém byl již od počátku postaven na evidenci dokladů a ne na účetnictví, jako jiné informační systémy. Výhodu tohoto řešení byla například možnost vystavit DPH bez účetnictví, vytvářet statistiky atd. Navíc nebyl software vyvíjen pro konkrétního zákazníka a následně zobecňován, ale naopak již od začátku byla Kádvojka použitelná pro všechny typy zákazníků. Mezi první čtyři moduly patřil nákup, prodej, sklad a účetnictví.

„S postupným rozvojem a s narůstajícími potřeby našich zákazníků vznikala také vize společnosti – poskytovat komplexní ICT řešení. Odrazem této myšlenky se v podstatě stala současná 4D filozofie, jejímž smyslem je nabízet IT řešení na míru bez závislosti na dalších stranách,“ doplňuje Vydra.

Společnost je dnes známa svým komplexním Informačním systémem IS K2, který v současnosti využívá více než 10 000 zákazníků v různých zemích světa. V květnu roku 2010 navíc spustila vlastní Datové centrum K2, a tak přinesla zákazníkům nové možnosti využití svých služeb.

O společnosti K2 atmitec

Společnost K2 atmitec s.r.o., výrobce Informačního systému K2, vznikla v roce 1991 a po dlouholetém působení na poli informačních technologií patří mezi přední výrobce informačních systémů. Společnost zaměstnává špičkové programátory, vysoce kvalitní projektové manažery a konzultanty, kteří profesionálně řídí implementaci IS K2 do prostředí zákazníka. V současnosti pracuje s IS K2 cca 10 000 uživatelů v rozmanitých společnostech v různých zemích světa. Více informací na www.k2atmitec.cz.

DigiZone.cz: Borovský odchází z TV Barrandov

Borovský odchází z TV Barrandov

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo