Kabelový internet má v Česku přes 176 tisíc zákazníků

24. 3. 2006

[Tisková zpráva] Karneval zaznamenává rekordní nárůst počtu zákazníků – osm tisíc během dvou měsíců. Zákazníky láká hlavně absence platby za pronájem telefonní linky a až dvojnásobné rychlosti oproti konkurenčnímu ADSL. Hitem se stal tarif 1000 kbps za 399 korun bez DPH. Více jak polovina zákazníku však využívá tarify začínající na 3000 kbps.

PRAHA, 24. března 2006 – Karneval Media, poskytovatel služeb kabelové televize, vysokorychlostního internetu a telefonie, zaznamenává rekordní nárůst počtu zákazníků internetu – jen za poslední dva měsíce jich přibylo osm tisíc. Nejvíce se prodává tarif disponující rychlostí 1000 kbps za 399 korun bez DPH (475 Kč s DPH). Celkově však více jak polovina zákazníku využívá některý z rychlejších tarifů, které začínají na 3000 kbps. „Karneval nyní registruje přes 48 tisíc zákazníků vysokorychlostního internetu TURBO. Přes hranici 50 tisíc se přehoupneme pravděpodobně koncem března,“ řekl Tomáš Kordík, produktový manažer Karneval Media. Společnost doposud zprovoznila v Čechách a na Moravě přes 450 tisíc kabelových zásuvek s možností připojení na internet.

Prostřednictvím kabelových rozvodů se v tuzemsku k vysokorychlos­tnímu internetu připojuje téměř 176 tisíc uživatelů. Vyplývá to z posledního odhadu České asociace kompetitivních komunikací (ČAKK), která sdružuje zejména kabelové operátory. „Služby vysokorychlostního internetu přes rozvody kabelové TV může v Česku využít více jak 2,5 milionů obyvatel a to hlavně ve větších městech. Operátoři zaznamenávají masivní příliv zákazníků hlavně kvůli dobrému poměru mezi nabízenou cenou a rychlostí. Dosah jejich nabídek je, bohužel, limitován dostupností kabelových rozvodů," řekl prezident ČAKK Zdeněk Vaníček.

Karneval z reakcí zákazníků zjistil, že za současnou extrémně vysokou poptávkou stojí absence několikasetko­runového paušálu za pronájem telefonní linky, která je běžná u konkurenční služby ADSL. Dalším často zmiňovaným faktorem je možnost získat dvojnásobnou rychlost za cenu srovnatelnou s nejlevnějšími ADSL nabídkami. „Karneval nabízí rychlost 1000 kbps za 399 korun bez DPH a to bez jakýchkoli dalších nákladů či skrytých poplatků. Neúčtujeme žádný pronájem linky, jde o cenu konečnou včetně bezplatného zapůjčení potřebného modemu,“ dodal Tomáš Kordík.

Reklamní kampaně, které běží v televizi, evidentně přiměly mnoho lidí si vysokorychlostní internet pořídit. „Při porovnání cen a rychlostí volí v případě dostupnosti kabelový internet. Ten se nyní dobře prodává i v těch oblastech, kde byl dříve zájem minimální,“ uzavřel Tomáš Kordík. O větší oblibě internetu po kabelu také vypovídá jeho více než dvojnásobná penetrace v oblastech, kde o přízeň zákazníků soupeří technologie kabelové televize a ADSL.

Kromě bezprecedentní nabídky 1000 kbps za 399 korun bez DPH (475 Kč s DPH) umožňuje Karneval navíc vyzkoušet tři měsíce připojení rychlostí 3000 kbps za 380 Kč měsíčně (452 Kč s DPH). Karneval zároveň jako první operátor v Česku upravil svojí politiku užívání internetu FUP (Fair Usage Policy), aby po přenesení určitého objemu dat rychlost klesla na stále vysokorychlostních 256 kbps. Karneval pokračuje ve své politice vrácení peněz. Pokud se zákazník do 30 dnů od objednání rozhodne služby nevyužít, není mu nic účtováno.

Podrobný ceník je k dispozici na www.karneval.cz v sekci dokumenty Ke stažení.

Karneval letos rovněž odstartoval služby digitální televize, která lidem zaručuje perfektní obrazovou a zvukovou kvalitu a flexibilitu při výběru programů. Karneval také začal před několika týdny nabízet telefonní služby, které umožňují volání zdarma v rámci sítě Karnevalu a nízké ceny při volání do ostatních telefonních sítí.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte