KAKTUS Software vyvinul novou verzi cestovního pojištění pro Kooperativa pojišťovnu

28. 5. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 28. května 2009 – Společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií oznámila, že vyvinula novou verzi online cestovního pojištění pro pojišťovnu Kooperativa, pojišťovna, a.s.. (www.koop.cz). Jedná se o další inovaci již existující aplikace pro online sjednání pojištění pro pojišťovnu Kooperativa, pro kterou KAKTUS Software vedle cestovního pojištění vyvinul doposud také aplikace pro on-line sjednání povinného ručení a pojištění pro lékaře.

V rámci zkvalitňování on-line služeb aktualizovala společnost KAKTUS Software systém cestovního pojištění s některými novinkami. Nová verze webové aplikace klade důraz na bezpečnost systému a uživatelskou přívětivost. Zvýšená bezpečnost je mimo jiné zajištěna, použitím nových technologii a technologických postupů. Sjednání cestovního pojištění u Kooperativa pojišťovny přes internet je nyní rychlejší, komfortnější a uživatelsky přívětivější, vylepšený o nový design. Samozřejmostí je již plná podpora nové verze prohlížeče Internet Explorer 8.

Aplikace např. umožňuje tzv. interaktivní modelaci ceny, kdy při jakékoliv změně parametrů pojištění (např. změna počtu dní, osob apod.) se ceny pojištění automaticky přepočítají a uživatel není nucen obnovovat stránku při každé změně. Jednotlivé kroky pro online sjednání cestovního pojištění jsou doprovázeny nově vytvořeným průvodcem, který stručně navádí k postupu vyplňování.

Platbu za pojištění je možné provést vedle standardní cesty úhrady bankovním převodem i platebními kartami díky integrované technologii pro přijímání on-line plateb vyvinutou společností KAKTUS Software.

Celý systém je postaven na technologii AJAX (Asynchronous JavaScript and XML). Tato technologie vyvíjí interaktivní webové aplikace, které mění obsah svých stránek bez nutnosti jejich znovunačítání. Na rozdíl od klasických webových aplikací poskytují uživatelsky příjemnější prostředí a snižuje zátěž na webové servery a síť obecně.

O Kooperativa pojišťovně
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Kooperativa pojišťovna je součástí Vienna Insurance Group – předního rakouského pojišťovacího koncernu v zemích střední a východní Evropy. Více informací o pojišťovně lze nalézt na www.koop.cz.

O KAKTUS Software
KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služby a vyvíjí technologicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, mezi které patří například společnosti Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví. Portfolio zákazníků je velmi široké a zahrnuje nejen střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy i státní správy apod. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?