KAKTUS Software rozšířil online servis Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group o unikátní pojištění ordinací a lékáren

[Tisková zpráva] Praha, 30. září 2008 – Společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií, dnes oznámila, že rozšířila systém pro on-line sjednání pojištění společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (www.koop.cz) o nový typ pojištění pro lékaře.

V současné době mohou lékaři pro pojištění své ordinace snadno prostřednictvím internetu využít unikátní produkt ORDINACE. Toto pojištění je speciálně vyvinuto nejen pro lékaře, ale i pro stomatology, lékárny a další provozovatele soukromých zdravotnických praxí a veterináře. Stejně tak snadno lze sjednat pojištění profesní odpovědnosti za škodu vzniklou v souvislosti s poskytováním zdravotní péče. U tohoto typu pojištění byl využit systém kategorizace geografických dat s podporou rozhodovacího procesu.

Platbu za pojištění je možné provést vedle standardní cesty úhrady bankovním převodem i platebními kartami díky integrované technologii pro přijímání on-line plateb vyvinutou společností KAKTUS Software. Úhrady bankovní převodem byly rozšířeny o další bankovní ústavy, konkrétně o KB a.s. a ČSOB a.s. Celý systém je postaven na technologii ASP. Net 2.0 s využitím MS SQL 2005.

V minulosti společnost KAKTUS Software vyvinula pro online servis Kooperativa pojišťovny další produkty, které se týkaly povinného ručení a cestovního pojištění. Tyto typy pojištění nabízí cenově výhodnější a uživatelsky jednodušší volbu ke stávajícím variantám, které lze uzavřít prostřednictvím internetu.

O Kooperativa pojišťovně
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Kooperativa pojišťovna je součástí Vienna Insurance Group – předního rakouského pojišťovacího koncernu v zemích střední a východní Evropy.

O KAKTUS Software
KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služby a vyvíjí technologicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, mezi které patří například společnosti Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví. Portfolio zákazníků je velmi široké a zahrnuje nejen střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy i státní správy apod. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.