KAKTUS Software rozšířil služby pro úspěšnou webovou aplikaci PhoneOnMap

[Tisková zpráva] Novinky zahrnují lokalizaci do dalších jazyků a podporu map z mobilních zařízení

Praha, 25. června 2009 – Společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznámila rozšíření služeb v rámci webové aplikace PhoneOnMap (www.phoneonmap­.cz). Aplikace, která během pouhých několika měsíců od svého uvedení zaznamenala více jak 6 000 registrovaných uživatelů, je nyní přístupná v nových jazykových mutacích a v mobilních zařízeních byla doplněna funkce pro zobrazení polohy zařízení nad mapou.

Informace o poloze mobilního telefonu lze nyní zobrazit také na mapě v mobilním telefonu, a to jak polohu vlastní tak i zejména polohy dalších monitorovaných telefonů. Vzhledem k rozšíření na další mezinárodní trhy byla aplikace dále lokalizována do ruského a německého národního prostředí, jež tak doplnila českou a anglickou mutaci.

PhoneOnMap byla vyvinuta a spuštěna společností KAKTUS Software letos na jaře. Uživatelem aplikace se může stát kdokoliv, kdo má mobilní telefon s integrovaným GPS zařízením, aktivovaný mobilní datový tarif a kdo si systém zakoupí a zaregistruje se na webovém portálu PhoneOnMap. Aplikace funguje v mobilních telefonech s integrovaným GPS a operačním systémem Symbian či Windows Mobile.

„Služba PhoneOnMap si získala nejen v České republice během velmi krátké doby poměrně velkou popularitu, čehož náš klient využil k jejímu rozšíření uživatelům do dalších zemí, jako je např. Německo či Rusko,“ řekl David Kalous, generální ředitel společnosti KAKTUS Software. „Uživatelé také určitě ocení komfortnější přístup k informacím ze svých mobilních zařízení, což jim umožní vědět, kde se například nacházejí jejich děti, spolupracovníci, zásilky atd. skutečně kdykoliv a kdekoliv.“

Aplikaci PhoneOnMap lze v současné chvíli využívat na více než 100 různých typech mobilních telefonů dostupných v ČR – jejich aktuální seznam je uveden na webových stránkách, přičemž tento seznam se neustále rozšiřuje. Aplikaci lze na mobilním zařízení ovládat velmi jednoduše s možností nastavení různých režimů s ohledem na potřebnou dostupnost či výdrž baterie.

O KAKTUS Software
KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služby a vyvíjí technologicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, mezi které patří například společnosti Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví. Portfolio zákazníků je velmi široké a zahrnuje nejen střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy i státní správy apod. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu