KAKTUS Software zprovoznil jedinečný portál firemního dobrovolnictví Fóra dárců

[Tisková zpráva] Praha, 3. června 2008 – společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznámila, že vytvořila nový webový portál „Zapojím se“ (http://www.zapojimse.cz/) pro sdružení Fórum dárců. Tento svým obsahem jedinečný portál zpřístupňuje informace o programech firemního dobrovolnictví a zároveň umožňuje „zapojení se“ do vybraného programu.

„Portál firemního dobrovolnictví byl realizován z naší strany s vírou, aby díky němu došlo k rozsáhlejšímu propojení neziskových organizací se společnostmi z komerčního sektoru a mohlo tak více dobrovolníků přispět dobré věci.“, řekl David Kalous, ředitel společnosti KAKTUS Software.

Firemní dobrovolnictví je forma firemního dárcovství, kdy místo peněz daruje firma čas a schopnosti svých zaměstnanců, a to na veřejně prospěšný projekt. Jde o společnou podporu: zaměstnanci pomáhají svou prací, znalostmi a nasazením a firma uhradí všechny náklady s tím spojené. Firemní dobrovolnictví má dnes mnoho forem, a to jednorázové komunitní dny, týmové akce nebo velice potřebné poradenství a odbornou pomoc. Firmy pak zapojují své zaměstnance do dobrovolnických aktivit, jako jsou např. čištění lesa, aktivity pro děti a seniory nebo asistence handicapovaným.

Online systém nabízí přehled o publikovaných nabídkách dobrovolnických aktivit nestátních neziskových organizací. Zaměstnancům zapojených firem pak umožňuje vyhledat si pro ně zajímavé nabídky. Systém zároveň poskytuje doplňující informace (o místě konání, potřebné pomůcky apod.) tak, aby cesta k uskutečnění aktivity byla pro dobrovolníka co nejsnazší.

Kromě samotného online sytému navrhla společnost KAKTUS Software i grafický vzhled nového portálu v duchu rčení „Nejtěžší bývá se rozhodnout, pak už to jde samo“.

„Zájem o programy firemního dobrovolnictví roste, během posledních tří let se nám podařilo zapojit zhruba 1 700 dobrovolníků. Abychom pomohli propojit firmy a neziskové organizace, rozhodli jsme se spolupracovat s profesionály z firmy KAKTUS Software a vytvořit nový specializovaný portál pro firemní dobrovolnictví zapojimse.cz“, uvádí Pavlína Kalousová, výkonná ředitelka Fóra dárců.

Fórum dárců
Fórum dárců je sdružení zastřešující dárce v České republice (nadace, nadační fondy, firemní dárce). Na budování filantropie v ČR Fórum dárců úspěšně pracuje již 10 let. Svou činností vytváří příznivé podmínky pro dárcovství na úrovni individuální, institucionální, komunitní i firemní. V rámci sdružení se vyprofilovaly Asociace nadací Fóra dárců a Asociace nadačních fondů Fóra dárců. Ty sdružují nadace a nadační fondy, které se přihlásily k pravidlům etického chování a podílí se na rozvoji českého nadačního prostředí. Od listopadu 2003 funguje při Fóru dárců i Klub firemních dárců Donator. www.donorsforum.cz

O KAKTUS Software
KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služby a vyvíjí technologicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, mezi které patří například společnosti Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví. Portfolio zákazníků je velmi široké a zahrnuje nejen střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy i státní správy apod. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.

DigiZone.cz: R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo