Karneval zahájil vysílání digitální televize – nabízí 30 TV kanálů, deset z nich úplně nových

[Tisková zpráva] Karneval začal ve své síti nabízet digitální video služby. Digitální programová nabídka Karnevalu obsahuje 30 tematických kanálů v češtině či slovenštině. Deset z nich jsou naprosté novinky. DigiTV Karnevalu nabízí vysokou obrazovou a zvukovou kvalitu a několik tematických programových balíčků, které se svým žánrem snaží vyjít vstříc osobním preferencím každého diváka. Součástí jsou i užitečné služby jako elektronický programový průvodce, rodičovský zámek a digitálně šířené rozhlasové programy.

Karneval Media, nejrychleji rostoucí telekomunikační operátor v České republice, spustil ve své síti vysílání digitální televize – DigiTV – s vlastní programovou nabídkou. Digitální vysílání po kabelových rozvodech (DVB-C) bylo prozatím dostupné v několika vybraných městech na severu Čech – Chomutově, Jirkově a Ústí nad Labem. Služby budou nyní rozšířeny po celém severu Čech, Praze, Kralupech a Neratovicích. Během prvního čtvrtletí letošního roku bude vysílání DigiTV dále k dispozici i v dalších městech, například v Plzni, Rokycanech, Chebu a Sokolově.

„Letos bude mít valná většina rodin připojených k síti Karnevalu doma plně funkční digitální televizi. Diváci si budou moci vybrat a zaplatit pouze za to, co opravdu chtějí. Naše digitální televize totiž obsahuje několik tematických balíčků, které se mají trefit do vkusu každého člena rodiny – ženám, mužům a dětem. Zákazníci si budou moci užívat skvělé obrazové a zvukové kvality a dalších výhod digitální televize,“ řekl komerční ředitel Karnevalu Wei-Hai Chu. Karneval je prvním tuzemským telekomunikačním operátorem, který odstartoval komerční vysílání digitální kabelové televize.

Digitální programové balíčky Karnevalu obsahují jak televizní tak i rozhlasové kanály. K dispozici je na 30 českých či slovenských kanálů, které jsou poskládány do devíti tematických programových balíčků – deset kanálů jsou naprosté novinky. Programové balíčky jsou namixované tak, aby vyhovovaly osobním preferencím každého diváka. Obsahují jak samostatné kanály – HBO, Cinemax, Hustler TV, XXX X-Treme – tak tematické programové balíčky – Filmový klub, Pánský klub, Rodinný klub, Sportovní klub a Slovenský klub. Samostatné kanály i programové balíčky jsou k dispozici pouze v kombinaci s programovou nabídkou Digi MINI za 265 korun či nabídkou Digi KOMPLET s přístupem k digitálním službám. Programové balíčky začínají na sto korunách měsíčně. Při objednávce více programových balíčků dává Karneval speciální slevu od 50 korun výše.

„Rodiny mohou získat okolo 14 digitálních programů v češtině za 299 korun včetně DPH. Každý další balíček programů je pak s 50procentní slevou. To představuje nejlepší nabídku na trhu,“ dodal Wei-Hai Chu.

Struktura programové nabídky digitální televize Karnevalu (ceny včetně DPH)

ZÁKLADNÍ PROGRAMOVÉ NABÍDKY DIGITV

balíček

Digi MINI

265 Kč

TV: ČT 1, ČT 2, ČT 24, Nova, Prima, Óčko, TOP TV, PROMO
Rádio: ČRo 1 Radiožurnál, ČRo 2 Praha, ČRo 3 Vltava, ČRo 6 / ČRo 7 (Praha), ČRo, Region, ČRo – D dur, Leonardo, SRo 1 Slovensko, SRo 2 Devín, SRo 3 Rádio FM

Plus analogová nabídka MINI podle oblasti.

Digi KOMPLET

578 Kč

umožňuje přístup k digitálním službám – tedy digitální kanály nabídky Digi MINI plus další programy jako CS Film, Spektrum, NGC, Eurosport, Galaxie Sport atd.
Plus analogová nabídka KOMPLET podle oblasti.

+plus další volitelné programové balíčky či kanály

VOLITELNÉ TEMATICKÉ PROGRAMOVÉ BALÍČKY

Filmový kanál vysílající 24 hodin denně s 30 filmovými premiérami měsíčně

Cinemax

200 Kč

Filmový kanál s nezávislou tvorbou

Hustler TV

175 Kč

erotický program

XXX X-Treme

175 Kč

erotika po domácku a bez předsudků

Přijímač DigiTV a způsob vyřizování objednávek

Po objednání služeb digitální televize zákazníci obdrží instalační balíček, který obsahuje přijímač digitální televize  – tak zvaný set-top-box – a dále přístupovou kartu a propojovací kabely. Zákazníci získají veškeré vybavení zdarma včetně doručení. „Začít s digitální televizí je velmi jednoduché a instalaci zvládne každý laik. K dispozici mu je samozřejmě přehledný průvodce pro spuštění služby. Nastavení a naladění programů proběhne plně automaticky. Nicméně v případě zájmu může zákazník požádat o návštěvu technika,“ vysvětlil Wei-Hai Chu.

Pro spuštění služby digitální televize Karnevalu je třeba pouze propojit set-top-box se zásuvkou kabelové TV a televizním přijímačem – podobně jako u videa či DVD přehrávače – vložit do set-top-boxu přístupovou kartu a přístroj zapnout. Set-top-box automaticky načte veškeré dostupné kanály. „Deset dní budou moci zákazníci sledovat všech 28 dostupných kanálů, aby si udělali představu o celé nabídce – kromě erotických programů. Poté se výběr programů zúží na skutečně objednané kanály. Nové programové balíčky je možné rychle objednat a aktivovat přes naše Kontakt Centrum na Modré telefonní lince 844 111 116,“ uzavřel komerční ředitel Karnevalu Wei-Hai Chu.

Digitální set-top-box

Výhody digitální televize od Karnevalu:

• Nové kanály a tematicky orientované programové balíčky
  • nové hodnotné TV kanály, které jsou dostupné jen v síti Karnevalu
  • cenově dostupné žánrové programové balíčky plné zajímavých TV kanálů
  • Široká možnost výběru
  • 30 kanálů v devíti balíčcích
  • jednoduché objednat a jednoduché změnit
  • Špičková digitální kvalita obrazu a zvuku
  • kvalita porovnatelná s DVD, zobrazení 16/9, výběr různých audio verzí
  • elektronický programový průvodce – přehled a popis televizního programu na týden dopředu včetně informací o titulcích
  • rodičovská pojistka – možnost omezit přístup ke sledování některých kanálů včetně speciálního zámku u programů pro dospělé

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?