KASA.cz a Obchodní dům.cz se spojily - Česko má novou internetovou jedničku

[Tisková zpráva] Internetový obchod KASA.cz se spojuje s internetovým obchodem Obchodní dům.cz. Tímto spojením vzniká největší maloobchodní internetový obchodník se spotřební elektronikou na českém trhu.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil v pondělí 15. 12. 2008 spojení internetových obchodů, které provozují společnosti KASA.cz a K.D. Marketing. Tímto vzniká největší maloobchodní internetový obchodník v České republice. Podle odhadů na letošní rok dosáhne obrat obou společností 2,2 miliardy korun.

Spojení KASA.cz a Obchodní dům.cz je logickým krokem v obchodním růstu obou internetových prodejců. Společnosti propojí své logistické zázemí, což se příznivě projeví v rychlosti vyřizování objednávek zákazníků. Propojení přinese zákazníkům ucelenou a kvalitní péči vycházející z dlouholetých zkušeností obou obchodů.

Obchody KASA.cz a Obchodní dům.cz budou majetkově propojeny prostřednictvím majetkového holdingu, který právně zastřeší společnost Obchodní dům.cz, a.s. V té budou jako statutární orgány působit zakladatelé KASA.cz a Obchodní dům.cz (Martin Kasa a Tomáš Richter za KASA.cz a Roman Novotný a Petr Šebek za Obchodní dům.cz). V rámci strategického holdingu budou i v budoucnu zachovány obchodní značky jednotlivých internetových obchodů.

O internetovém obchodu KASA.cz
Internetový obchod KASA.cz byl založen v roce 1999. Je provozován ryze českou společností KASA.cz s.r.o., která dnes v ČR zaměstnává více než 45 zaměstnanců. Roční obrat skupiny obchodů KASA dosáhl za rok 2007 výše 1,28 mld. korun. KASA.cz nabízí svým zákazníkům kompletní sortiment audio-video, bílého zboží, spotřební elektroniky, nábytku, foto techniky, sportovního zboží, výpočetní a zahradní techniky, cyklistického a auto-moto zboží, kosmetiky i doplňků pro volný čas a zábavu. Jedná se o sortiment více než 1000 světových značek. Hlavní předností společnosti je však široká škála přidaných služeb. Společnost působí ve 5 zemích EU. Například obchodní centrum HEJ.sk je jedničkou mezi internetovými obchody na Slovensku.

O internetovém obchodu Obchodní dům.cz
Obchodní-dům.cz má ve svém oboru největší historii v ČR – úspěšně prodává zboží koncovým uživatelům pomocí Internetu již od roku 1998, svým obratem ve výši téměř 1 miliarda Kč patří k největším českým internetovým obchodům. Slovenská dceřiná společnost Obchodný dom.sk patří taktéž ke špičce internetových obchodů na Slovensku. Klíčový sortiment jsou zejména domácí spotřebiče včetně vestavných a elektronika. Podle výzkumů agentury GFK je Obchodní-dům.cz již několik let jeden ze tří nejlepších internetových obchodů celkově a první internetový obchod v oboru domácích spotřebičů a elektroniky z pohledu zákaznické spokojenosti. Obchodní dům.cz je certifikován certifikacemi APEK I. i II. stupně, na Slovensku je to certifikaci SAEC.