KASA.cz získala jako první APEK certifikaci druhého stupně

[Tisková zpráva] Internetový obchod KASA.cz, dvojka na českém trhu, splnila jako první z českých internetových obchodníků podmínky pro získání certifikace druhého stupně, kterou uděluje Asociace pro elektronickou komerci (APEK). KASA.cz byla v rámci získání certifikace otestována pomocí metody „Mystery-shopping“ a potvrdila svoji vysokou kvalitu poskytovaných služeb. APEK je považována za nejvýznamnější autoritu v oblasti elektronického obchodu v České republice.

Doposud byla KASA.cz nositelem certifikace značek APEK – Certifikovaný obchod a Česká kvalita spolu s dalšími 33 internetovými obchodníky. Tato certifikace prvního stupně zaručuje, že obchod dodržuje základní pravidla bezpečného a bezproblémového nákupu. Nyní ale KASA.cz jako první úspěšně získává i certifikaci druhého stupně společnosti APEK. V rámci APEK certifikace druhého stupně je hodnocený e-shop testován v několika úrovních pomocí metody „Mystery-shopping“. Testováno je šest samostatných kategorií (Komunikace a kontakty, Informace o výrobcích, Kvalita nákupního řádu, Reklamace a 14-ti denní vrácení zboží, Nadstandardní služby, Fiktivní nákup). Tyto kategorie pokrývají všechny procesy, které probíhají v rámci internetového obchodování, díky čemuž je tato metoda testovaní označována za komplexní.

V případě KASA.cz byla nejlépe hodnocena kategorie Komunikace a kontakty, která je považována za stěžejní v rámci internetového obchodování. Vysoce hodnocen byl také proces reklamace zboží a možnost 14-ti denního navrácení, což je v případě internetového obchodu služba nezbytná už jenom proto, že zákazník má první fyzický kontakt se zbožím až po jeho zakoupení. KASA.cz také potvrdila, že disponuje širokým rozsahem nadstandardních služeb spojených s kamennými prodejnami.

„APEK Certifikace druhého stupně poukázala na mimořádně vysokou kvalitu námi poskytovaných služeb a zároveň nám pomohla přesně identifikovat naše silné stránky. V důsledku toho jsme schopni lépe zacílit náš další vývoj tak, abychom si udrželi silnou pozici na trhu a dále zkvalitňovali služby.“ říká Martin Kasa, ředitel společnosti KASA.cz.

Výkonný ředitel APEK Jan Vetyška komentuje novou certifikaci kvality těmito slovy: „Značka APEK – Certifikovaný obchod dává zákazníkovi jistotu, že obchodník plní veškeré povinnosti dané zákonem. Všichni ale víme, že mezi obchodníky jsou velké kvalitativní rozdíly. Proto jsme se rozhodli připravit i metodiku, pomocí níž budeme moci ohodnotit reálnou kvalitu poskytovaných služeb. Zákazník tak bude mít přehled o tom, kteří obchodníci se nebojí takové hodnocení podstoupit a u nich pak uvidí jasné skóre, kterého dosáhli. Věříme, že tento druhý stupeň certifikace bude vést k velké kultivaci prostředí internetových obchodů a zásadnímu zlepšení kvality nabízených služeb.“

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče