Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 jsou plně kompatibilní se systémem Windows 7; uživatelé mohou upgradovat zdarma

[Tisková zpráva] Praha 4. listopadu 2009 – Kaspersky Lab, přední vývojová firma dodávající řešení pro správu zabezpečení obsahu, oznamuje vydání aktualizací, které zajišťují kompatibilitu produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 se systémem Microsoft Windows 7. Tyto aktualizace jsou od 22. října zdarma ke stažení na webech www.kaspersky.com/kis_latest_versions a www.kaspersky.com/kav_latest_versions .

Česká verze Kaspersky Anti-Viru a Internet Security 2010 bude s Windows 7 kompatibilní koncem listopadu, kdy se očekává vydání české záplaty Critical Fix 2.

Certifikovaná kompatibilita se systémem Microsoft Windows 7 znamená plnou funkčnost a stabilní fungování obou bezpečnostních řešení spolu s operačním systémem a jeho vestavěnými aplikacemi. Tato vlastnost je důležitá zejména pro antivirové aplikace, které pro zajištění maximální bezpečnosti vyžadují hlubokou integraci do operačního systému.

Veškeré pokročilé technologie zabudované do produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010, například nové služby založené na reputacích a sandbox (spouštění aplikací v zabezpečeném prostředí), jsou nyní k dispozici i pro uživatele systému Windows 7.

Hlavní výhody
Podpora nových funkcí ve Windows 7: Systém Windows 7 obsahuje nové funkce, jako je možnost vytvářet virtuální knihovny souborů, které sdružují soubory podle typu (hudba, dokumenty apod.) bez toho, aby soubory bylo nutné přesouvat z aktuálního umístění v adresářové struktuře. Produkty Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 umožňují skenování souborů ve virtuálních knihovnách a nabízejí plnou sadu funkcí i v režimu Windows XP Mode.

Vyšší úroveň ochrany: Systém Windows 7 má v porovnání se staršími verzemi Windows vyšší úroveň zabezpečení, ale ani to nestačí k zajištění dostatečné míry ochrany před současnými počítačovými hrozbami. S produkty Kaspersky Anti-Virus 2010 nebo Kaspersky Internet Security se ale uživatelé počítačové kriminality (až 30 000 nových hrozeb denně) nemusejí obávat a mohou bezpečně pracovat s Internetem.

Bezkonkurenční výkon na Windows 7: Produkty Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security stejně jako systém Windows 7 nabízejí v porovnání s předcházejícími verzemi vyšší výkon. Testy Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security ukazují, že výkon produktů je špičkou ve své třídě a má jen minimální dopad na rychlost systému.

Nové intuitivní rozhraní: Rozhraní verzí obou produktů pro koncové uživatele prošlo rozsáhlými změnami a je nyní mnohem přátelštější i pro začínající uživatele. Ikony produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 se po instalaci automaticky integrují do panelu nástrojů systému Windows 7, což zajišťuje kompletní integraci s aktualizovaným rozhraním operačního systému.

Systémové požadavků produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010

• Operační systém: Microsoft Windows XP (Service Pack 2 nebo vyšší), Windows Vista, Windows 7. Některé funkce mohou být k dispozici pouze pro 32bitové verze operačního systému.
  • Microsoft Internet Explorer 6 nebo vyšší
  • Asi 375 MB volného místa na pevném disku (v závislosti na velikosti antivirové databáze)
  • Připojení k Internetu pro aktivaci produktů a stahování aktualizací

Kaspersky Lab
Kaspersky Lab je dodavatelem nejaktuálnější ochrany proti ohrožením bezpečnosti IT, včetně ochrany před viry, spywarem, hackerskými útoky, phishingem a spamem. Kaspersky Lab je celosvětově jedním z předních dodavatelů řešení pro zabezpečení IT. Produkty a technologie společnosti používá více než 250 milionů lidí na celém světě a tyto technologie jsou licencovány předními dodavateli zabezpečení. Vedení skupiny společností Kaspersky Lab sídlí v Moskvě, skupina má pět regionálních divizí a po celém světě mnoho místních zastoupení. Další informace o společnosti Kaspersky Lab najdete na webu www.kaspersky.com .

Skupina PCS
Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů. Společnost PCS je výhradním distributorem bezpečnostního software Kaspersky Lab pro pro ČR a SR.

Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat přesahuje 258 milionů Kč (2008). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Blansku a Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz a www.pcs.sk .

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka