Kaspersky Internet Security 2010 získal nejlepší hodnocení v testu AV Comparatives

18. 1. 2010

[Tisková zpráva] Praha 15.1. 2010 – Společnost PCS spol. s r. o., přední dodavatel bezpečnostních technologií a oficiální distributor Kaspersky Lab pro ČR a SR, informuje, že produkt Kaspersky Internet Security 2010 získal nejlepší hodnocení v prvním veřejném dynamickém testu od nezávislé testovací laboratoře AV-Comparatives.

Celý test je k dispozici na http://www.av-comparatives.or­g/images/stori­es/test/dyn/dy­namic2009.pdf. AV-Comparatives, uznávaná rakouská společnost specializující se na testování antivirů, provedla na konci roku 2009 další sérii testů 15ti nejoblíbenějších bezpečnostních řešení pro domácí uživatele. Produkty byly v dynamických testech podrobeny zkouškám, jak efektivně dokáží chránit počítač v reálném čase.

Testovací podmínky kopírovaly skutečné situace, se kterými se musí běžný domácí počítač denně potýkat. Všechny produkty byly během testu nainstalovány na stejných počítačích s nejrozšířenějším operačním systémem Windows XP a za využití prohlížeče Internet Explorer 7.

Antivirové produkty byly hodnoceny podle takových kritérií, jako je míra detekce malwaru a počet falešných poplachů. Během testů se produkty musely chovat naprosto nezávisle a veškeré výzvy, kde bylo nutné rozhodnutí uživatele, nebyly brány v potaz.

Kaspersky Internet Security 2010 získal nejvyšší ohodnocení v detekci nebezpečných programů (přes 99%) a získal tak ocenění Advanced+. Kromě řešení Kaspersky Internet Security 2010 se nejvyšším hodnocením může pochlubit pouze jeden další testovaný produkt.

“Dynamické testy nejlépe simulují reálné situace, se kterými se běžný uživatel může setkat. Získání nejvyššího ocenění je důležité zejména proto, že dokazuje efektivitu, s jakou naše produkty řeší reálné hrozby, říká k výsledkům Bohdan Vrabec, Kaspersky Distribution Manager pro ČR a SR ze společnosti PCS.

Podrobnější informace o testovaném produktu společnosti Kaspersky Lab pro koncové uživatele jsou k dispozici na webu http://www.kas­persky.cz/pages/kas­persky-internet-security-2010. Na webu http://www.kas­persky.cz/pages/dow­nloads si lze navíc zdarma stáhnout zkušební verzi tohoto produktu v českém jazyce.

Kaspersky Lab
Kaspersky Lab je dodavatelem nejaktuálnější ochrany proti bezpečnostním IT hrozbám zahrnujícím viry, spyware, hackerské útoky, phishing a spam. Produkty Kaspersky Lab se mezi firmami z oboru bezpečnosti vyznačují vynikajícími výsledky při detekci hrozeb a nejrychlejší reakcí na ně. Využívají je jak domácí uživatelé, tak malé a střední podniky i velké korporace a rovněž se uplatňují v mobilním prostředí. Technologie Kaspersky® je rovněž součástí produktů a služeb předních světových poskytovatelů řešení pro IT bezpečnost. Více informací najdete na www.kaspersky.cz . Nejnovější informace o antivirech, antispywaru, antispamu a dalších aspektech IT bezpečnosti naleznete na ww.viruslist.com .

Skupina PCS
Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů. Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat přesahuje 250 milionů Kč (2008). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Blansku a Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz a www.pcs.sk .

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem