Ken Kao „Podnikatelem roku 2007“

9. 1. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 9. ledna 2008 – Společnost D-Link, přední výrobce síťových, spojovacích a datových komunikačních zařízení, oznámila, že pan Ken Kao, předseda a CEO D-Link Corporation, byl jmenován společností Ernst & Young „Podnikatelem roku“ na prestižním ceremoniálu „Taiwan 2007“. Kao, který zasvětil 21 let budování tchajwanské značky, byl vyhlášen vítězem v kategorii „Technologie a komunikace“.

Pan Kao založil společnost D-Link v roce 1986 s odhodláním vytvořit a rozvíjet vlastní značku. Výsledkem jeho, více než 20letého úsilí, je D-Link nabízející komplexní řady produktů ztělesňující ústřední myšlenku značky „Building Networks for People“ neboli „Budování sítí pro lidi“. Aktivity společnosti D-Link se odrazily v tržním podílu 2. kvartálu roku 2007, kdy se ujala vedení na globálním trhu spotřebních síťových produktů zahrnujících přepínače a bezdrátová a širokopásmová zařízení. Úspěch společnosti se kromě toho projevil i jejím zařazením do žebříčku v oboru globálních informačních technologií „IT 100“ magazínu BusinessWeek v červnu 2007. D-Link se také dostal již počtvrté po sobě do skupiny předních tchajwanských značek „Top 10 Taiwanese Brands“, kterou sestavuje společnost Interbrand.

„Podnikatel si budoucnost nejen představuje, ale také ji vytváří.“ prohlásil během slavnostního vyhlašování vítězů předseda společnosti Ernst & Young pan James Turley při oceňování úspěchů pana Kao. Pan Kao poté řekl: „Cítím se velmi poctěn získáním této ceny 21 let po zahájení podnikání. Chtěl bych ale připsat tento úspěch i všem zaměstnancům D-Link za jejich pracovní úsilí. Bylo obtížné rozjet tento podnik, stejně jako nebylo snadné rozvíjet jeho úspěch. Přispěl k tomu opravdu každý zaměstnanec svojí snahou podporovat růst podniku svou maximální flexibilitou a pracovním nasazením. Všichni zaměstnanci pomáhají budovat úspěch společnosti a vytvářet další inovace.“

O hodnocení „Podnikatel roku“
Cena společnosti Ernst & Young „Podnikatel roku“ je udělována od roku 1986. Je první mezinárodní cenou určenou pro ocenění a povzbuzení podnikatelských aktivit. Letos proběhlo již 21. udílení této ceny. Všichni kandidáti a vítězové tohoto ocenění jsou vybíráni dle hodnocení stanoveného jednotným globálním hodnotícím standardem zpracovaným prestižní nezávislou komisí. Kritéria hodnocení zahrnují podnikatelského ducha, finanční situaci společnosti, strategickou orientaci, národní a globální vliv, pokrokovost, osobní morálku a autoritu.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony