Kerio Technologies uvádí Kerio MailServer 6.1

19. 7. 2005

Kerio Technologies uvádí Kerio MailServer 6.1

Nová generace groupwaru od společnosti Kerio Technologies přináší lepší ochranu proti spamu a virům

Plzeň – 18. července 2005 – Kerio Technologies, výrobce poštovního serveru a firewallu pro malé a středně velké podnikové sítě, uvádí Kerio MailServer 6.1, který rozšiřuje nabídku nástrojů pro boj s viry a spamem o funkci Sender Policy Framework (SPF), nástroj Spam Repellent a také o dvojitou antivirovou kontrolu. Kerio MailServer je určen pro malé a středně velké firmy, ve kterých zjednodušuje správu e-mailů, kontaktů a skupinového kalendáře, čímž zlepšuje spolupráci ve všech typech organizací.

Nový Kerio MailServer 6.1 podstatně zdokonaluje základní technologii zabezpečení e-mailů. Kerio MailServer 6.1 nově obsahuje funkci Sender Policy Framework (SPF), široce přijímanou metodu autentizace e-mailové domény. Doplnila tak již implementovanou funkci Caller ID, což je podobná technologie vyvinutá společností Microsoft.

Efektivní ochranou proti spamu a virům je také nová funkce Spam Repellent, která při navazování spojení prostřednictvím protokolu SMTP vkládá prodlevu, čímž programu odesílajícímu virus nebo spam zabrání v připojení.

„Naše testy ukázaly, že Spam Repellent efektivně odstraní 60 až 70 procent spamu a virů ještě předtím, než dosáhnou e-mailového serveru,“ řekl Dušan Vítek, marketingový ředitel Kerio Technologies. „Předností této techniky je, že nepřináší falešná pozitiva, protože nemá vliv na legitimní e-mailový provoz.“

Kerio přidává také duální antivirovou kontrolu, která prostřednictvím plug-inů umožňuje správcům použít jak vestavěný antivirus McAfee, tak antivirus jiné společnosti. Plug-in moduly jsou dostupné pro antiviry Symantec, Sophos, Grisoft AVG, Eset NOD 32, Computer Associates a nově i pro VisNetic Antivirus.

Kerio MailServer, cílený na sektor SMB, je jako poštovní server preferovaný řadou menších organizací, které chtějí využívat bezpečnou alternativu k ostatním nabídkám groupwaru pro operační systém Windows. Kerio MailServer 6.1 podporuje rovněž operační systém Mac OS X Tiger, ve kterém přidává funkci pro synchronizaci s aplikacemi Address Book a iCal od Apple a zlepšuje integraci s groupwarovým klientem Entourage společnosti Microsoft.

„Pro malé a středně velké podniky nabízí Kerio MailServer 6.1 sofistikované funkce e-mailu, kalendáře a zabezpečení, včetně nástrojů pro blokování spamu, které dokáží rapidně snížit zatížení poštovních serverů, a to vše za velice příznivou cenu,“ řekl Michael Osterman, prezident společnosti Osterman Research. „Systém Kerio představuje komplexní a atraktivní alternativu pro menší organizace.“

Ceny a dostupnost
Kerio MailServer 6.1 lze zakoupit prostřednictvím distribučních společností Tech Data (www.techdata.cz) a SWS (www.sws.cz) nebo u partnerů společnosti Kerio Technologies. Jeho cena začíná od 12 500 Kč pro 20 uživatelů nebo 22 900 Kč s integrovaným antivirem McAfee. KMS 6.1 je možné provozovat v systémech Windows, Linux a Mac OS X.

O společnosti Kerio Technologies
Společnost Kerio Technologies (www.kerio.cz), podle studie Hewitt Associates nejlepší zaměstnavatel ve střední Evropě roku 2005, obohacuje trh se softwarovými nástroji na zabezpečení internetové komunikace již od roku 1997. Zabývá se vývojem softwarových řešení poštovních serverů a firewallů pro malé a středně velké sítě. Ve svých produktech klade největší důraz na bezpečnost přenášených dat. Společnost má centrálu v kalifornské Santa Claře a pobočky v České republice a Velké Británii. Mezi partnery společnosti Kerio Technologies při vývoji softwarových technologií patří firmy McAfee a Internet Security Systems.

Kontakty:
Tomáš Vávra
Sales and Marketing Manager, Czech and Slovak Republic, tvavra@kerio.com
Kerio Technologies ČR, Anglické nábřeží 1/2434, Plzeň, Tel.: +420 377 338 901,
www.kerio.cz

Radek Kubeš
Account Manager, radek.kubes@vir­klis.cz, Mobil: +420 777 728 084
Virklis – The Wings Agency, Pod Nuselskými schody 3, Praha 2, Tel.: +420 241 742 675, www.virklis.cz

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Z tohoto konopí dělají léčivé masti

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat