Knižní novinky na předvánočním trhu i jako eBooky

[Tisková zpráva] Jihlava, 24. 11. 2010 – Milovníci knih v Česku i na Slovensku mohou konečně číst novinky domácích i zahraničních autorů v elektronické podobě – jako eBooky. Česko-slovenský obchod s eBooky – Rajknih.cz – přináší možnost číst jednoduše a výhodně ebooky i těm, kteří nevlastní specializovanou hardwarovou čtečku.

Rajknih.cz má totiž pro čtenáře zdarma vlastní čtečku Wooky – aplikaci, se kterou mohou číst eBooky přímo na mobilních telefonech, počítačích, noteboocích i tabletech. „Chtěli jsme zákazníkům nabídnout způsob, jak si vyzkoušet a číst eBooky, aniž by si museli kupovat nový přístroj. Na Rajknih.cz přijdete, zaregistrujete se, stáhnete si Wooky
do svého telefonu nebo počítače a rovnou můžete číst – zkrátka komfortně vše na jednom místě,“ říká Lukáš Novák, jednatel společnosti MobilBonus, s. r. o., která Rajknih.cz provozuje. Každou z prodávaných knih si může zákazník zdarma vyzkoušet jako eBook. Zjistit, zda se mu kniha bude líbit a jestli mu čtení na telefonu, tabletu nebo počítači vyhovuje. Jednoduchý a rychlý je i nákup na internetových nebo mobilních stránkách Rajknih.cz. Díky spolupráci všech GSM mobilních operátorů – společností Vodafone, Telefónica O2 a T-Mobile – může zákazník zaplatit za vybranou knihu snadno prostřednictvím mobilního telefonu. Při nákupu potvrdí platbu kliknutím a cena eBooku mu bude přičtena k jeho telefonnímu účtu nebo stržena z kreditu.

Připravována je také možnost zaplatit standardně kreditní kartou. Větší část nabídky tvoří tituly českých a slovenských spisovatelů. Nechybějí novinky Michala Viewegha a Báry Nesvadbové, které lze exkluzivně zakoupit ve formě eBook pouze na Rajknih.cz, jakož i bestsellery Evy Urbaníkové, Tomáše Beránka, C. D. Payna, Michala Hvoreckého a dalších. Rajknih.cz také nabízí stovky knih zdarma. Další bezplatné tituly budou doplňovány průběžně. Novinky a osvědčené tituly zahraničních autorů se v obchodě objeví začátkem příštího roku, aby Rajknih.cz obsáhl nabídku srovnatelnou s běžným knihkupectvím. Kromě beletrie přibude v nejbližších týdnech i odborná literatura, zejména z oblasti managementu, informačních technologií, práva a medicíny, široká nabídka slovníků, učebnic pro základní a střední školy i skripta a cestovatelské příručky.

Velkou výhodou elektronických knih je jejich snadná přenositelnost, dostupnost, ale i nižší cena. Jednotlivé tituly jsou na Rajknih.cz prodávány průměrně se slevou 30 až 50 procent. Knihy zakoupené na Rajknih.cz může mít každý zaregistrovaný zákazník díky Wooky až v šesti různých zařízeních. Čtečku eBooků Wooky je v současnosti možné zdarma stáhnout a nainsta- lovat na počítače a notebooky s operačním systémem Windows, mobilní telefony a tablety s
OS Android a na telefony s Windows Mobile. Aplikace pro iPhone a iPad bude dostupná v krátkém čase; v současnosti již probíhá její certifikace společností Apple. Doma tak může číst například na tabletu, v čekárně nebo v autobusu na telefonu a ve škole nebo v práci – například a počítači nebo netbooku. Počet podporovaných zařízení bude ještě vyšší. Aktuálně se pracuje na aplikaci pro Symbian telefony a v plánu je také vývoj pro počítače Mac, chytré telefony BlackBerry a telefony Samsung s OS Bada.

Wooky má i další výhody eBooků. Kniha se čtenáři přizpůsobí, lze upravit typ a velikost písma, změnit barvu písma i pozadí, přidat záložky a označit si tak oblíbené pasáže knihy jedním kliknutím.Velkou výhodou je i navigace v knize, s pomocí které se uživatel dostane na hledanou kapitolu nebo záložkou poznamenané místo. Wooky vám knihu otevře vždy tam, kde jste přestali naposledy číst. V elektronické knize také můžete vyhledávat nebo nastavit utomatické skrolování, kdy se text knihy posouvá rychlostí, kterou si sami vyberete a Wooky se tak přizpůsobí Vašemu tempu čtení. Všechny tyto funkce mohou uživatelé využít i při čtení elektronických knih ve formátu ePub z jiných, externích zdrojů. Čtečka Wooky podporuje i tento nejrozšířenější mobilní formát eBooků.

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...