Komplexní informace o firmách na portále MSN.ATLAS.CZ

Tisková zpráva, Praha 30. srpna 2000

Internetový portál MSN.ATLAS.CZ uživatelům přináší novou praktickou službu – firmy.atlas.cz. Jedná se o propojení informací z několika špičkových databází a související monitoring tisku.

Zájemce může hledanou firmu najít několika způsoby. Základní vyhledávání firem je podle klíčového slova, a to v databázích společností Inform Net Partners a ABC českého hospodářství. Rozšířené hledání pak pro přesnější výsledek kombinuje několik zadaných kritérií – např. klíčové slovo a město nebo klíčové slovo a obor. Tím možnost vyhledávání nekončí – úvodní stránka služby na http://firmy.a­tlas.cz nabízí i hledání v jiných zdrojích na českém Internetu, na dalších serverech portálu MSN.ATLAS.CZ (obchody/inze­ráty/aukce), ale i v Obchodním a Živnostenském rejstříku. Pravý sloupec úvodní stránky služby nabízí ekonomické zpravodajství ČIA.

Výsledky vyhledávání podle klíčového slova jsou rozděleny do sekce Nalezené obory (klíčové slovo je obsaženo v oboru) a do sekce Nalezené firmy (klíčové slovo je obsaženo v názvu firmy). Nalezené firmy, standardně setříděné podle relevance, si zájemce může setřídit i abecedně podle názvu, města nebo ulice. Kliknutím na odkaz konkrétní firmy se uživatel dostane na stránku, obsahující informace o firmě z databáze Inform katalog. Údaje o firmě je možné vzápětí ověřit ještě v Obchodním rejstříku nebo v registru ARES, a propojením na špičkový mapový systém mapy.atlas.cz lze najít sídlo hledané firmy. Nejsou-li informace o vyhledané firmě v databázi Inform katalog aktuální, je možné je opravit – úprava však neprobíhá on-line, ale až po ověření společností Inform Net Partners. Informace o konkrétní vyhledané firmě v pravém sloupci stránky vhodně doplňuje rešerše z monitoringu tisku dvou kvalitních zdrojů – ČIA a ČTK-Protext. Služba firmy.atlas.cz je provázána se systémem personalizace portálu MSN.ATLAS.CZ, takže zájemce si může informace o vyhledaných firmách ukládat do svého osobního adresáře.

Pavel Doležal, Chief Product Manager společnosti ATLAS.CZ, k tomu dodává: „Služby, jež zavádíme, dokazují praktický přínos Internetu do každodenního života, napomáhají rozvoji podnikání a e-commerce. Nová služba soustřeďující kvalitní informace o firmách a relevantní monitoring tisku tento trend zcela logicky doplňuje. Komplexní informace o firmách z několika kvalitních databází ve spojení s možností rešerše v tisku jsou prostředkem pro monitoring konkurence nebo ověření potenciálního obchodního partnera.“ ATLAS.CZ, a.s. je česká akciová společnost provozující přední internetový portál MSN.ATLAS.CZ (http://msn.a­tlas.cz).

Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu. Portál = umělecky ztvárněný vchod, brána (architekt.), v internetové terminologii vstupní bod do Internetu, poskytující kromě jiného zpravodajství, vyhledávání, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

Tiskový kontakt ATLAS.CZ:
Dagmar Haltmarová
Public relations manager
e-mail: haltmarova@atlas-as.cz
tel.: 02/51014314, fax: 02/51014316, mobil: 0604 845861
Výchozí 6, 147 00 Praha 4

Tiskové zprávy společnosti ATLAS.CZ naleznete ve formátech Word 97 a RTF rovněž na http://press.a­tlas.cz.

Názvy společností a produktů v textu uvedených mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst