Komunikační komponenty s Byznysem

24. 5. 2010

[Tisková zpráva] Společnost ELO+, výrobce komunikačních adaptérů pro automatizaci a systémy zabezpečení, začala pro přesnější výkaznictví o zakázkách a efektivnější řízení v oblasti skladování, výroby a expedice využívat ERP třídy Byznys od společnosti J.K.R.

Zavést nový informační systém se společnost ELO+ rozhodla kvůli trvale rostoucím požadavkům na efektivní řízení výroby a s tím souvisejících procesů, které stávající řešení již nebylo schopné zvládat. Pro ERP třídy Byznys hovořily zejména reference z podobných projektů a široké možnosti přizpůsobení systému prostřednictvím uživatelských úprav požadavkům zákazníka.

Úvodní analýza probíhala s ohledem na specifické požadavky společnosti, která zpracovává ve vlastním výrobním procesu jak materiál nakoupený, tak materiál dodaný zákazníkem. Před nasazením ERP třídy Byznys společnost ELO+ zčásti evidovala technologické postupy a kusovníkové rozpady v elektronické podobě a pro využití těchto informací v novém systému vytvořili konzultanti uživatelský formulář, který slouží k importům dat. Po natažení dat do nové struktury se pak provádějí úpravy výrobních operací a doplnění kusovníkových rozpadů materiálu zákazníka.

Systém Byznys dále umožňuje například jednoduše zakládat a uchovávat různé varianty výroby jednoho produktu, sledování zakázek, nebo schvalování technologických postupů. Pro zadávání výrobních hlášení se využívají terminály vybavené čtečkami čárových kódů.

Po zavedení ERP řešení proběhla školení a testování uživatelských úprav v prostředí uživatele. Následovalo zahájení ostrého provozu s dohledem ze strany konzultantů společnosti J.K.R., v jehož rámci byla jednotlivým uživatelům poskytnuta podpora při provádění rutinních operací.

Mezi nejdůležitější přínosy ERP třídy Byznys pro společnost ELO+ patří zejména přesné a detailní výkaznictví o expedici a zakázkách dle libovolných kritérií, uživatelská otevřenost systému zajištěná takzvanými prvky uživatelské volnosti (PUV), dále zakázkové řešení modulu Výroba, detailní personalistika, a také zjednodušení a zvýšení provázanosti operací v oblasti skladování a expedice.

O společnosti ELO+
Společnost ELO+ založená v roce 1991 se zabývá vývojem komunikačních komponent pro aplikace v průmyslové automatizaci, zabezpečovacích systémech a v energetice. Je dodavatelem komunikačních komponent například pro železnice či pražské metro. Firma si vybudovala flexibilní technologii osazování plošných spojů a stala se významným subkontraktorem pro elektronické firmy zejména v České republice. Zpracovává zakázky na prototypy i na série v řádu tisíců kusů, osazuje všechny běžné typy SMD součástek, včetně pouzder BGA.

O společnosti Fugasoft
Společnost Fugasoft specializující se na dodávku a zavádění IT systémů v oblasti sledování a řízení výroby byla založena v roce 1991. Od roku 2001 ve spolupráci se společností J.K.R. vyvíjí a komplexně implementuje, včetně dodávky HW, vysoce spolehlivý typový modul Výroba plně integrovaný do ERP třídy Byznys. Mimo již tradiční oblast strojírenské a elektrotechnické výroby, realizuje Fugasoft instalace také ve firmách z oblasti stavebnictví, slévárenství či dřevovýroby.

O společnosti J.K.R.
Společnost J.K.R. je s produkty řady Byznys předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes má celostátní působnost a kromě příbramské centrály má pobočky v Praze a Teplicích. Také disponuje rozsáhlou sítí smluvních partnerů.

Podnikové informační systémy třídy Byznys, které mimo jiné obsahují moduly CRM, Workflow, Business Intelligence, Projektové řízení, využívá v Česku více než 1 200 instalací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky figurují například Canaria Travel, Central Group, Český svaz ledního hokeje, Dopravní podnik města Pardubic, H & H Hotels, Humi Outdoor, Marimex, Ravak, Ryor či Vltava-Labe-Press.

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla