Konference Junior Internet se zúčastní viceprezident Microsoftu, uzávěrka soutěží prodloužena o týden

2. 2. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 2. února 2007 – Až do 8. února byla prodloužena uzávěrka pro přihlášení prací do internetových soutěží projektu Junior Internet. Z více než 200 dosud došlých přihlášek je většina do kategorie Junior Web, zatím méně mladých tvůrců do 18 let mělo zájem o kategorie Junior Design a Junior Text. Všichni autoři budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 3. března v Praze. Účast na ní potvrdil i Jan Mühlfeit, viceprezident společnosti Microsoft pro strategii v regionu Evropa, Střední Východ a Afrika.

Projekt Junior Internet je otevřen i mladým lidem se zdravotním postižením, jejichž potřebám bude konference přizpůsobena. Vítězové dostanou kromě hodnotných cen možnost prezentovat své projekty na konferenci a také zúčastnit se od 30.3. do 1.4.2007 mezi­národního sympozia v Bratislavě, kde budou mít příležitost diskutovat o svých projektech a zkušenostech s vrstevníky ze Slovenska a Polska.

Cílem projektu Junior Internet, který probíhá již poosmé v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu, je být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi. Internetové soutěže jsou určeny mladým lidem do 18 let. Přihlašovat se mohou na adrese www.juniorinter­net.cz do 8. února 2007. „Letos poprvé vyhlašujeme rovněž soutěž grafických prací JuniorDesign. Ta by měla podpořit mladé webdesignery a grafiky, kterých na českém Internetu přibývá,“ upozorňuje na novinku osmého ročníku Junior Internetu Jiří Peterka (19), který projekt ve 12 letech s pomocí BMI sdružení založil.

Junior Internet byl v roce 2006 oceněn za největší přínos k rozvoji informační společnosti Cenou ministryně informatiky. Celý projekt organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, Mezinárodní višegrádský fond, PVT a Kofola. Mediálními partnery se staly Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Alík, Lišta.cz, FlareWare a Česká škola. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnují Microton, Software602, Zoner Software, Symantec, Computer Press a další.

Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinter­net.cz. Konference INSPO 2007 je jednou z hlavních akcí 10. ročníku Března – měsíce internetu. Záštitu nad ním převzal předseda Senátu Parlamentu ČR, hlavními partnery Března – měsíce internetu 2007 jsou IBM Česká republika a Ministerstvo práce a sociálních věcí, mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ a Vogel Burda Communications, odborným partnerem FORInternet a logistickým partnerem Česká pošta.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat