Lenovo a Novell budou na noteboocích ThinkPad nabízet předinstalovaný Linux

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 21. srpna 2007 — Společnosti Lenovo a Novell oznámily dohodu, na jejímž základě bude Lenovo dodávat Linux* předinstalovaný na noteboocích Lenovo ThinkPad a poskytovat podporu k tomuto operačnímu systému. Společnosti budou od čtvrtého čtvrtletí 2007 nabízet zákazníkům Novell SUSE® Linux Enterprise Desktop 10 na noteboocích Lenovo včetně oblíbených počítačů řady ThinkPad T Series, které jsou určeny pro typické podnikové uživatele. Notebooky ThinkPad s předinstalovaným Linuxem si budou moci koupit také jednotlivci.

Dlouhodobé partnerství
Lenovo bude vůbec poprvé poskytovat přímou podporu na hardware i operační systém. Udržovací aktualizace operačního systému bude dodávat přímo zákazníkům notebooků ThinkPad.

Obě společnosti již déle než pět let spolupracují v oblasti výzkumu a vývoje. Lenovo už několik let certifikuje svou řadu notebooků ThinkPad a poskytuje zákazníkům potřebné nástroje pro optimální používání Linuxu na noteboocích ThinkPad. Od uvedení mobilní pracovní stanice ThinkPad T60p nabízí Lenovo podporu nástroje Help Center pro SUSE Linux Enterprise Desktop 10.

„Od té doby, co jsme začali Linux podporovat na notebooku ThinkPad T60p, používá čím dál více zákazníků v oblasti školství, státní správy i v podnikovém sektoru open source řešení a také je vyžaduje. Dnešní oznámení navazuje na naše dosavadní úsilí a nabízí zákazníkům více možností využívat Linux,“ řekl Sam Dusi, viceprezident marketingu produktů, Notebook Business Unit, Lenovo. „Jsme známi našimi inovacemi hardwaru a softwaru, například konstrukcí vnitřního magnéziového rámu a technologiemi ThinkVantage, a pokračujeme v tradici výroby nejlépe navržených počítačů na trhu a vynikajících zákaznických řešení, jako je právě SUSE Linux Enterprise Desktop 10 od Novellu.“

Roger Levy, viceprezident společnosti Novell a ředitel divize Open Platform Solutions, řekl: „Nesmírně nás těší, že ve spolupráci se společností Lenovo budeme dodávat předinstalovaný Linux na trh podnikových klientských počítačů. Spojení kvality a inovací společnosti Lenovo se stabilitou, flexibilitou a bezpečnostními výhodami operačního systému SUSE Linux Enterprise Desktop 10 dává podnikovým zákazníkům plně certifikované a podporované linuxové řešení, které žádali.“ Notebooky ThinkPad a SUSE Linux Enterprise – špičková technologie pro byznys Notebooky řady ThinkPad T obsahují nejnovější technologie a inovace společnosti Lenovo, například magnéziový rám v horním krytu pro mimořádnou odolnost, zvlášť rychlé bezdrátové připojení Ultra Connect II a nástroj Battery Stretch zaručující maximální životnost. Zákazníci ocení podnikové aplikace obsažené v systému SUSE Linux Enterprise Desktop 10 včetně sady kancelářských aplikací OpenOffice.org, e-mailového klienta a webového prohlížeče.

Lupa.cz: Co se dá měřit přes Internet věcí

Co se dá měřit přes Internet věcí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče