Letiště Praha jede na SAP

[Tisková zpráva] Letiště Praha dokončilo nasazení nového ERP systému a založilo Kompetenční centrum SAP.

V Praze, 24. ledna, 2008 – Společnost SAP ČR dnes oznámila, že Letiště Praha, s. p. dokončilo implementaci nového integrovaného informačního systému ERP, SAP Business Suite. Zavedení systému ERP je součástí transformace interních procesů řízení a má podpořit dynamický obchodní růst. Nově bylo certifikováno Kompetenční centrum SAP Letiště Praha.

Dokončení poslední fáze projektu znamená, že software od SAP bude na Letišti pomáhat s řízením financí, lidských zdrojů, vztahů se zákazníky, logistiky a správy a údržby majetku. Systém bude denně na různé úrovni používat téměř 2500 uživatelů.

Od 1. ledna 2008 bylo na Letišti Praha otevřeno Kompetenční centrum SAP. Centrum poskytuje podporu, zajišťuje provoz a další rozvoj systémů SAP. Centrum zajistí především vyšší komfort pro řadové uživatele nového systému, kteří se na pracovníky centra mohou obracet se svými aktuálními otázkami.

Odborníci Kompetenčního centra získali certifikát SAP CCC Letiště Praha, který byl slavnostně předán v prosinci loňského roku za přítomnosti Petra Viktory, ředitele divize komplexních řešení, SAP ČR, Marcely Hrdé, výkonné ředitelky pro Rozvoj a transformaci Letiště Praha a Vladimíra Měkoty, předsedy řídicího výboru SAP a ředitele Strategie rozvoje řízení a ICT, Letiště Praha (viz přiložené foto). „Získání certifikátu SAP je pro náš tým významným oceněním. Potvrzuje kvalitu dosavadní práce i vysokou úroveň odborných znalostí, které dosáhli naši lidé,“ řekl při příležitosti předání certifikátu Vladimír Měkota.

Nasazení nového integrovaného systému proběhlo v plánovaném čase a při dodržení stanoveného rozpočtu. Následuje období stabilizace a optimalizace procesů. Cílem je dosáhnout úrovně standardů na předních evropských letištích. Systém SAP v současnosti používají například ve Frankfurtu, v Paříži, v Římě, ve Vídni, v Miláně nebo v Pekingu a Letiště Praha se rozsahem implementace zařadilo na 2. místo mezi letišti, které využívají služeb SAP.