Letní měsíce se stále podepisují na návštěvnosti českého internetu

[Tisková zpráva] Internetové servery zapojené do projektu NetMonitor v červenci navštívilo 5,08 milionu uživatelů z ČR. Uživatelé v průměru strávili surfováním 24 hodin a 53 minut. Statistiky návštěvnosti dosáhly prozatím letošního minima.

Aktuální statistiky návštěvnosti českého internetu ukazují, že servery zapojené v projektu NetMonitor v červenci 2010 navštívilo 5,08 milionu reálných uživatelů (RU) z ČR. Meziměsíčně návštěvnost klesla o 5,1 %.

Internetoví uživatelé strávili v červenci 2010 na internetu v průměru 24 hodin a 53 minut, během kterých si zobrazili 5,87 miliardy webových stránek. Oproti červnu strávili reální uživatelé na českém internetu o necelou hodinu méně času a zobrazili o 3,8 % stránek méně.

V červenci se sezónní dopad prázdnin projevil výrazněji a vlivem dovolených klesla návštěvnost na dosavadní letošní minimum. Můžeme však očekávat, že návštěvnost internetu v srpnu ještě mírně poklesne.

Tabulka

Projekt měření návštěvnosti českého internetu provádí společnost MEDIARESEARCH pro Sdružení pro internetovou reklamu.

NetMonitor projekt výzkumu návštěvnosti a sociodemografického profilu návštěvníků internetových serverů v České republice. Výstupy NetMonitoru umožňují analyzovat efektivitu obsahu internetových serverů a plánovat internetovou reklamu.

Společnost MEDIARESEARCH (www.mediarese­arch.cz) je výzkumnou agenturou s širokým portfoliem služeb v oblasti realizace marketingových a mediálních výzkumů, zpracování a analýz dat, marketingového poradenství a vývoje software. Je realizátorem tří z nejrozsáhlejších mediálních výzkumů v České a Slovenské republice – Elektronického měření sledovanosti televize (TV metry) v ČR, Výzkumu návštěvnosti a sociodemografie internetu v ČR (NetMonitor) a SR (AIMmonitor) a Monitoringu reklamních výdajů v médiích (Admosphere) a na internetu (AdMonitoring) v ČR.

SPIR je profesní sdružení subjektů působících v oblasti internetové reklamy. Zastřešuje subjekty, které spojuje společný zájem – rozvoj internetu a prosazování internetové reklamy v ČR. Je zadavatelem výzkumu NetMonitor a monitoringu reklamních výdajů na internetu AdMonitoring.

Gemius S.A. (www.gemius.pl) je největší internetovou výzkumnou agenturou ve střední a východní Evropě a poskytuje širokou škálu online výzkumů pro významné klienty v regionu. Cílem jeho základního výzkumu gemiusAudience je zavést jednotný způsob měření návštěvnosti internetu ve všech zemích, kde společnost působí. Prostřednictvím spolupráce s významnými internetovými profesními sdruženími a dalšími klíčovými hráči na trhu Gemius poskytuje přesné, vysoce kvalitní data pro mediální plánování, nákup a prodej. Ve spolupráci s Mediaresearch realizuje komplexní výzkum internetu v České (NetMonitor) a Slovenské republice (AIMmonitor).