LG Electronics se pyšní čtrnácti oceněními CES INNOVATIONS AWARDS

9. 1. 2009

[Tisková zpráva] LAS VEGAS, 7. leden 2009 - Asociace spotřební elektroniky - Consumer Electronics Association (CEA) uznala výjimečnost designu a technologií produktů LG Electronics prostřednictvím čtrnácti prestižních ocenění CES 2009 Innovations Awards. Ty zahrnují ocenění CES 2009 "Nejlepší z inovací" (CES 2009 "Best of Innovations") v kategorii mobilních telefonů a domácích spotřebičů.

Produkty LG Electronics byly oceněny celkem v sedmi vysoce konkurenčních kategoriích: video displeje, video komponenty, reproduktory domácího kina, bezdrátová komunikace, domácí spotřebiče, počítačové příslušenství a audio komponenty.

Všechny oceněné produkty LG budou během tohoto týdne vystaveny na veletrhu 2009 International CES ® (stánek # 8214, Centrální hala, Las Vegas Convention Center) a v centru Innovations Design and Engineering Showcase (stánek # 72062).

„Společnost LG Electronics je hrdá na uznání výjimečnosti designu a inovací svých produktů. Během předchozích šesti let si totiž zasloužila více než 80 ocenění CES Innovations Awards,“ říká Michael Ahn, prezident a výkonný ředitel (CEO) LG Electronics v Severní Americe. „Tato ocenění potvrzují to, jak LG zlepšuje život svých zákazníků prostřednictvím produktů, v nichž se spojují inteligentní prvky a intuitivní funkcionalita s mimořádnou výkonností a stylovým designem.“

CES Innovations Awards každoročně uděluje porota předních designérů, inženýrů a novinářů v odvětví spotřební elektroniky, kteří hodnotí produkty na základě kritérií jako uživatelská hodnota, estetičnost, inovace designu, kvalita a zlepšení kvality života. Ocenění CES Innovations Awards sponzorované CEA a schválené Industrial Designers Society of America, zdůrazňují pokrok v technologickém designu a inženýrství produktů.

Mezi oceněnými produkty 2009 International CES jsou:

Kategorie video displejů

• 55-palcový Full HD 1080p tenký LCD televizor s LED podsvícením (55LHX) – 55-palcový prémiový 1080p LCD HD televizor spojuje tloušťku pouze 24 mm a vynikající výkon LED podsvícení s uhlazeným designem s nekompromisní kvalitou obrazu.
  • Monitor s funkcí triple-view (M4714V) – Ideální pro aplikace digitálních značek (digital signage), tento prémiový 47-palcový triple-view displej umožňuje uživatelům sledovat tři různé obrazy ve Full HD rozlišení 1080p podle toho, v jakém úhlu se na monitor dívají.

Kategorie video komponentů

• Přehrávač Blu-ray disků BD300 Network Blu-ray Disc Player (BD300) – Přehrávač BD300 je celosvětově prvním přehrávačem Blu-ray disků s možností přímého streamování filmů a televizních programů ze stránky Netflix, poskytující jedinečný přístup k domácí video zábavě, ať už založené na discích nebo na internetu.

Kategorie reproduktorů domácího kina
Network Streaming Service-Ready Blu-ray systém domácího kina (LHB979) – systém domácího kina LHB979 nabízí uživatelům pohodlný přístup k více zdrojům obsahu, včetně Blu-ray disků, obsah BD-Live a Netflix Instant Streaming.

Kategorie bezdrátové komunikace

• LG Dare (VX9700) – S 3.2 megapixelovým fotoaparátem / kamerou a Schneider-Kreuznach certifikovaným objektivem nabízí LG Dare vynikající kvalitu obrázků a výjimečné editování videa. Třípalcový dotykový displej také umožňuje rozpoznávání písma a odezvu na dotek. (Tento produkt získal také ocenění „Nejlepší z inovací“.)
  • LG solární headset (HFB-500) – Tento stylový a k životnímu prostředí šetrný headset promění dvě hodiny slunečního záření na jednu hodinu hovoru.
  • LG Vu (CU920) – LG Vu je esteticky zajímavý mobilní telefon s dotykovým displejem a černým hladkým povrchem. Jeho multimediální funkce, včetně televizního vysílání naživo, jsou ideální pro technologické fanoušky.
  • LG Invision (CB630) – LG Invision je nejmenší telefon s mobilní televizí v USA. Spojuje jednoduchý přístup k televizním programům s nejnovějšími technologiemi v přístroji s nízkou hmotností, stylovým designem a za rozumnou cenu.

Kategorie počítačového příslušenství

• Síťové úložiště dat s Blu-ray vypalovačkou (N4B1 NAS) – Toto úložiště poskytuje množství integrovaných řešení správy a ukládání dat, ať už přímo připojeny k síti, nebo na internet.

Kategorie audio komponenty

• Compact Shelf System (LFD950) – Systém LFD950 kombinuje prvky kompaktního systému audio s nejlepším zvukem a všestranností, to vše uvnitř prostorově nenáročného stylového přístroje s lesklým povrchem v klavírní černé barvě.

Kategorie domácích spotřebičů

• Steam Laundry Pair: Parní pračka s anti-alergenovým oběhem a parní sušičkou (WM3001H) – LG Steam Laundry Pair se vyznačuje prvotřídním, alergeny redukujícím oběhem, vylepšeným výkonem, jedinečnými možnostmi parní péče o prádlo a zvýšenou kapacitou. (Výrobek získal také ocenění „Nejlepší z inovací“ – „Best of Innovations“.)
  • Čtyřdveřová chladnička s tzv.. francouzskými dveřmi (LMX25981) – První čtyřdveřová chladnička s francouzskými dveřmi a dispenzerem ledu a vody přináší více pohodlí a pořádku do kuchyně uživatelů.
Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU