LG uvádí na český trh dva nové hi-endové monitory

13. 3. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 12. března 2008 --- Společnost LG Electronics přichází na český trh se dvěma novými hi-endovými LCD monitory určenými grafikům a dalším náročným uživatelům. Nejvyšší model W3000 zaujme 30“ displejem s ultra vysokým rozlišením 2560x1600 bodů, 18 podsvětlovacími trubicemi a technologií S-IPS. Monitor W2600H disponuje úhlopříčkou 26“ a pracuje ve Full HD rozlišení (1920x1200 bodů). Do jeho výbavy patří S-IPS panel a 16 podsvětlovacích trubic. Oba představení zástupci od LG reprezentují novou nejvyšší řadu monitorů s názvem W00H.

Technologie S-IPS (Super In Plane Switching ) je odborníky považována za jeden z nejlepších způsobů, co se týče kvality podání barev, rozsahu pozorovacích úhlů a rovnoměrnosti podsvícení. Díky inovovaným podsvětlovacím trubicím (u 26“ modelu je jich 16, a u 30“ LCD dokonce 18) a unikátní technologii výroby barevných filtrů dosahují oba monitory až neuvěřitelného barevného prostoru 115 % Adobe RGB. Inženýrům LG se rovněž podařilo dosáhnout nadstandardních hodnot odchylky barev DELTA E.

„Profesionálové pracující s obrazem, jako jsou grafici nebo střihači videozáznamů, očekávají od svých monitorů čtyři hlavní funkce: co největší úhlopříčku, vysoké rozlišení, precizní podsvícení a dokonalou barevnou přesnost,“ uvedl Radek Forman, Marketing Manager IT LG Electronics CZ. Všechna tato kritéria nové monitory od LG splňují.

LCD monitor W2600H s obrazovkou o úhlopříčce 26 palců a vysokým rozlišením Full HD (1920×1200) používá vyspělý panel S-IPS se 16 podsvětlovacími trubicemi. Doba odezvy se pohybuje na úrovni 5 ms. Dynamický kontrastní poměr má hodnotu 5000:1, pro účely statické grafiky je samozřejmě možné ho zcela vypnout.

Největší, třicetipalcový monitor W3000H s displejem s ultra vysokým rozlišením 2560×1600 bodů skrývá 18 podsvětlovacích trubic a technologii S-IPS. Doba odezvy je 12 ms a dynamický kontrastní poměr vrcholí hodnotou 3000:1. Stejně jako u předešlého modelu lze dynamický kontrast vypnout.

Oba nové monitory můžete ergonomicky nastavit dle vašich potřeb — naklápět, otáčet kolem svislé osy a výškově polohovat. Připojení LCD k počítači se děje prostřednictvím DVI-D konektoru. Nechybí ani USB hub.

I přes mimořádné parametry nových monitorů LG zůstávají jejich ceny přijatelné. Za model W3000H (30“) zaplatíte 36 900 Kč vč. DPH, monitor W2600H (26“) stojí pouhých 21 900 Kč vč. DPH. V českých obchodech budou dostupné v průběhu března 2008.

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu