LG uvolnilo novou verzi SW pro Optimus GT 540

[Tisková zpráva] Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v mobilních komunikacích, domácích spotřebičích a spotřební elektronice, nabízí všem majitelům mobilních telefonů LG GT 540 Optimus aktualizovaný operační systém Android s verzí 2.1.

Operační systém Android, vyvinutý společností Google, je platforma určená pro chytré telefony a další mobilní zařízení, které jsou rovněž v nabídce společnosti LG. „Od letošního července jsme uvedli na trh model LG GT 540 Optimus s operačním systémem Android s verzí 1.6. Po necelých čtyřech měsících jsme přinesli zákazníkům aktualizaci. Každý zájemce si tak může zdarma stáhnout do svého mobilního telefonu novější verzi 2.1, a to prostřednictvím synchronizačního softwaru LG PC SUITE, který je zdarma ke stažení na www.lg.cz,“ řekl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

„Mezi nové vlastnosti systému Android 2.1 oproti starší verzi 1.6 patří například kombinovaný inbox pro vícenásobné e-mailové účty, možnost prohledávat skrze všechny uložené SMS a MMS zprávy, podpora digitálního zoomu a vyvážení bílé ve fotoaparátu,“ uvedl Ondřej Oubrecht, technický manažer divize mobilní komunikace společnosti LG. „Další novinkou je zlepšené rozložení klávesnice, snadnější zadávání znaků při psaní, podpora přenosu souboru přes Bluetooth a aplikace App Advisor, která doporučí vybrané aplikace z Andorid Marketu,“ dodal O. Oubrecht.

O LG Electronics CZ
Společnost LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celosvětové skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. Skupina LG klade důraz nejen na užití nejnovějších technologií, ale i na vzhled výrobků. O tom svědčí celá řada ocenění. V roce 2010 získala společnost LG ocenění asociace EISA za Nejlepší produkt v poměru cena/výkon, za Nejlepší evropský kompaktní systém domácího kina a za Evropský ekologický mobilní telefon roku. LG se pravidelně účastní soutěží reddot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). LG Electronics CZ se hlásí ke společenské odpovědnosti a dlouhodobě podporuje charitativní organizaci Srdce na dlani; současně je generálním partnerem klubu HC Sparta Praha. Více informací na www.lg.cz, www.lge.sk a www.lge.com.